Sport

Đoković vodi 2-0 u setovima!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković i Kevin Anderson igraju veliko finale Vimbldona. Đoković – Anderson 6:2, 4:1

Anderson je u polufinalu eliminisao Džona Iznera u istorijskom meču koji je trajao više od šest i po sati, zbog čega je Đokovićev meč sa Rafaelom Nadalom kasnio i morao je da se igra dva dana

Novak je nakon drame i novog maratona (ovaj duel je bilo drugo najduže polufinale Vimbldona posle meča Anderson – Izner) eliminisao velikog rivala u 52. epizodi rivalstva “Rafole”.

Loading...

Izvjesno je da će obojica biti veoma umorna nakon naporne završnice turnira, a ovo će biti njihov sedmi međusobni duel, Đoković je mnogo uspješniji jer je trijumfovao u poslednjih pet, među kojima su dva na Vimbldonu 2011. i 2015. godine.

Srpski igrač je do sada osvojio 12 Grend slem trofeja, dok je Andersonu ovo drugo finale posle onog u Njujorku prošle godine.

Brejk za Đokovića! Potpuno preslikan prvi set – sve što je Đokoviću trebalo jeste da drži lopticu u terenu i gleda kako protivnik izbacuje lopticu van granica igrališta. To mu je bilo dovoljno da napravi još jedan brejk i blizu je drugog seta.

6:2, 6:2 Set za Đokovića! Bez previše otpora je Đoković dozvolio Kevinu da dobije naredni gem i koncentrisao se na sopstveni servis. Dva brza poena pre odličnog napada Andersona koji je završio lijepim poluvolejom. Nešto kraći napad rivala Južnoafrikanac je kaznio bekhend paralelom, da bi izuzetnim riternom došao do prve brejk lopte u meču. Srbin je spasao dobrim forhendom, malo “dodao gas” i drugi set je u džepu.

 

(b92)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!