Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Pandurević pozvala SNSD da prestane plašiti narod u RS

Potpredsjednica SDS-a Aleksandra Pandurević pozvala je danas funkcionere SNSD-a da se, kako je rekla, prestanu baviti zastrašivanjem naroda NATO-savezom, britanskim špijunima, kao i “obojenim revolucijama”

“SNSD mora da bude svjestan da time iz RS tjera narod, koji je u konstantnom strahu, jer sve izgleda kao da će svakog trenutka početi rat”, upozorila je ona.

Umjesto toga, pozvala je da se razgovara o načinu kako smanjiti cijene goriva, poboljšati standard ljudi, stvoriti ambijent da mladost ostane u RS, da svi budu bezbjedni, kao i da se počnu otvarati radna mjesta i vrati povjerenje u institucije.

“Razumijem da Milorad Dodik, Nikola Špirić i Dušanka Majkić osjećaju potrebu da svaki dan izađu u javnost i kažu: ‘Ja sam protiv NATO-a’ jer su svjesni činjenice da su upravo oni, zajedno sa Nebojšom Radmanovićem i Anom Trišić-Babić, zaslužni za trasiranje NATO puta koji je zaustavljen njihovim izlaskom iz vlasti na nivou BiH”, dodala je Pandurević.

Apsurdno je, smatra, da Majkić koja već dva mandata sjedi u Skupštini NATO-a i tjesno sarađuje sa NATO “nekome drži lekcije”.

“Biće da je zaboravila da je ona glasala, a njen stranački kolega Nikola Špirić potpisao Zakon o odbrani BiH, te da je u vrijeme dok je bio predsjedavajući Savjeta ministara kao svoj strateški cilj isticao ‘ubrzan prijem BiH u NATO’. Takođe, brojni su sporazumi o saradnji sa NATO savezom, koje su potpisali Nebojša Radmanović i Nikola Špirić, uključujući i onaj o ubrzanom dijalogu sa NATO”, navela je potpredsjednica SDS-a.

Podsjeća i da je u martu 2008. godine, u Kasarni “Treći maj” u Doboju, potpisan Sporazum o konačnom raspolaganju pokretnom vojnom imovinom. Sporazum su potpisali Milorad Dodik kao predsjednik Vlade RS i Nikola Špirić kao predsjedavajući Savjeta ministara BiH.

Ona je dodala i da je predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović potpisao u junu 2009. godine formalni zahtjev BiH za Akcioni plan za članstvo u NATO (MAP), i u svom pismu NATO-u zamolio za što brži prijem BiH u NATO.

”Nastavak SNSD-ovog puta u NATO bio je u martu 2010. godine kada se predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić u Briselu sastao sa generalnim sekretarom NATO-a Andersom Fogom Rasmusenom i učestvovao na sastanku Sjevernoatlantskog savjeta NATO-a. Špirić je ocijenio je da će članstvo BiH u Akcionom planu NATO-a (MAP) ojačati iznutra BiH i njenu stabilnost”, podsjetila je potpredsjednica SDS-a.

 

(agencije)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button