Društvo

Muriz Memić: Niko od nadležnih nije reagovao nakon presude, pozivam građane na protest u subotu

Predsjedavajući Sudskog vijeća Kantonalnog suda u Sarajevu Igor Todorović u ponedjeljak je izrekao nepravomoćnu, oslobođajuću presudu za Ljubu i Bekriju Seferovića u slučaju Dženan Memić, a sve do danas nema nikakve reakcije kako iz Tužilaštva KS-a, tako i iz MUP-a KS-a, potvrdio je Muriz Memić.

– I nakon skoro 48 sati od presude još uvijek nisam uspio stupiti u kontakt sa Dalidom Burzić, glavnom tužiteljicom Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS), ali to je bilo i za očekivati s obzirom na to da je sve vrijeme govorila da ja iznosim neistine i da niko osim suda ne može donijeti odluku šta se desilo, rekao je Memić.

Loading...

Kako nam je kazao, najavljene krivične prijave se pripremaju i bit će uskoro predate, te će porodica Memić poduzeti sve što je u njihovoj mogućnosti da ubrzaju pokretanje nove istrage.

– Nažalost, nakon presude nismo dobili nikakvu reakciju ni od MUP-a KS-a. Iako je Melvudin Halilović, komesar MUP-a KS-a nakon dolaska na ovu funkciju govorio da je u pitanju saobraćajna nesreća, ni on se nakon presude nije oglasio. Nadam se da ćemo uskoro saznati kakve će korake poduzeti po pitanju smrti moga sina, te da će me uskoro primiti kako bi ko ljudi porazgovarali o svemu, dodao je Memić.

Za subotu su najavljeni i protesti koji će se održati ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu.

– Zakazali smo mirno okupljanje za subotu 21. jula ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu sa početkom u 18 sati, te pozivam sve građane Sarajeva da svojim prisustvom iskažu nezadovoljstvo radom Tužilaštva Kantona Sarajevu u kojem očigledno vlada kriminal i korupcija, te dadnu podršku našoj borbi da se sazna prava istina, kazao je Muriz Memić.

Podsjećamo, prije dvije godine, 8. februara 2016, Dženan Memić (22) stradao je dok je s djevojkom Alisom šetao Velikom alejom na Ilidži. Memić je sedam dana kasnije preminuo 15. februara na KCUS-u, a od tada je trajalo suđenje u slučaju njegove tragične smrti.

Ljubo Seferović i njegov otac Bekrija bili su optuženi da su skrivili saobraćajnu nesreću u kojoj je mladić stradao, te su bili optuženi za neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći i sprečavanje dokazivanja. Ipak, porodica Dženana Memića nije bila zadovoljna razvojem situacije, a nebrojeno mnogo puta ukazivali su na, kako tvrde, brojne nepravilnosti u ovom slučaju. Porodica još uvijek traga za istinom o tome kako je njihov sin stradao, a u tome im pomažu i brojni građani.

(radiosarajevo)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!