Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Protestna šetnja za Hameta (FOTO)

Pod geslom “Pravda za Hameta” danas je u mjestu Brijesnica Velika nadomak Doboj Istoka održan protestni skup građana s kojeg je poručeno da istraga o smrti 27-godišnjeg Muhameda Vehabovića mora biti sprovedena do kraja, a osoba odgovorna za gubitak mladog života izvedena pred lice pravde.
Veliki broj mještana okupio se danas u centru Brijesnice Velike kako bi u mirnoj protestnoj šetnji pružio podršku porodici Vehabović koja traga za konačnom istinom o smrti 27-godišnjeg Muhameda Vehabovića koji je preminuo proteklog petka.

Muhamedova porodica sumnja da je on ubijen, a nalaz obdukcije tijela pokazao je da je smrt nastupila usljed udarca u predjelu glave.

Osoba inicijala N.H. koja se dovodi u vezu s počinjenjem krivičnog djela ubistvo iz nehata danas je predata u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Tuzli, a nakon detaljnog ispitivanja bit će donesena tužilačka odluka.

Iz Tužilaštva TK danas je za Klix.ba potvrđeno da je iz Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Gračanica dostavljen izvještaj s velikim brojem izjava svjedoka koji će biti detaljno ispitan.

Ekipa portala danas je posjetila rodno mjesto Muhameda Vehabovića u kojem i dalje vladaju muk i tišina zbog smrti ovog mladića.

Otac i majka i dalje se nalaze u stanju šoka, a mještani s kojima smo razgovarali imali su samo riječi hvale za ovog 27-godišnjaka.

(klix/foto: Riad Hadžić/Amela Banjić/Omer Banjić)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button