Politika

Borci: Marjanović nije bio organizator i izvršilac ubistava

Povodom presude Suda BiH Draganu Marjanoviću iz Teslića, bivšem pripadniku Vojske Republike Srpske, kojom je osuđen na 17 godina zatvora zbog, kako se navodi, učešća u ubistvu civila na planini Borje 1992. godine, reagovala je Boračka organizacija opštine Teslić, Organizacija veterana, boraca i starješina “Ostav” i opštinski odbor Starješina vojske Republike Srpske.

Tvrde da Marjanović nije bio organizator i izvršilac ubistava.

Loading...

Tokom vanredne skupštine Boračke organizacije istakli su da Apelaciono vijeće Suda BiH u žalbenom postupku uzme u obzir sve činjenice i donese pravosnažnu oslobađajuću presudu za Marjanovića.

– Vidjelo se kroz raspravu da je dominirala osuđujuća riječ za svakoga borca kada je u pitanju rad Suda i Tužilaštva BiH, odnos prema Srbima kojima se sudi pred tim sudom, te način kako se kvalifikuje krivično djelo, od strane Tužilaštva, kada su u pitanju Srbi – kaže Stanko Stanković, predsjednik Boračke organizacije Teslić.

(RTRS)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!