Politika

Ivanić: SNSD nema temu za izbornu trku (VIDEO)

„SNSD uporno traga za temom za izbore, a u posljednje vrijeme to je izvještaj o Srebrenici koji će se, kako stvari stoje, po želji SNSD-a naći na razmatranju u NS Republike Srpske“, rekao je u emisiji Puls BN televizije srpski član Predsjedništva BiH i kandidat SZP za tu funkciju na predstojećim izborima Mladen Ivanić.

Na spisku predizbornih tema SNSD-a prvo je bila vježba na Manjači, a potom i izvještaj o Srebrenici, tvrdi Ivanić i navodi da ne vidi potrebu da se NS RS izjašnjava o toj temi kada je to dokument koji je svojevremeno usvojila Vlada Republike Srpske.

Loading...

„Nije cilj da se razmatra sadržaj tog teksta, već da se pravi drama od svega i zato se ide na Narodnu skupštinu. Mislim da partije iz opozicije treba od predsjednika da zatraže da prvo na Vladi ponište taj zaključak, a potom NS RS može da se o tom da raspravlja ako misle da treba. Jasno je da će SNSD u protivnom od toga napraviti temu za izbore.“

Ivanić uvjerava da BiH u njegovom mandatu u Predsjedništvu BiH nije napravila korak naprijed ka članstvu u NATO-u iako je, kaže Ivanić, SNSD lobirao za suprotan cilj.

“SNSD je lobirao da dobijemo MAP (op.a. Membership Action Plan (MAP) je akcioni plan za članstvo u NATO-u). Svi njihovi lobisti iz SAD-a su lobirali za to. Lobirali da bi od toga napravili temu za izbore”, objašnjava Ivanić.

U BiH sve postaje politička tema, pa tako i migrantska kriza. Trenutno, stanje sa migrantima nije alarmantno, ali vremenom situacija će postati ozbiljna, a BiH za to nema snagu.

“BiH to ne može da izdrži finansijski, a ni politički. Iako bi Evropa dala novac za to, opet ne bi mogli da to iznesemo. Veliki broj migranata ovdje će značiti raspad političkog sistema i ta poruka mora jasno da ode u Brisel.”

Sitacija je posebno dramatična jer je BiH na korak od izbora. Ivanić kao kandidat Saveza za promjene za funkciju srpskog člana Predsjedništva BiH kaže da Savez izbore dočekuje složno i relaksirano.

“Potpuno sam opušten jer smo mi potpuno dva različita pristupa. Ja branim Srpsku i to sam uvijek radio, ali ja ne branim riječima, već potezima i djelima. Narod može da bira da li želi galamu koja je vrlo često bez efekta. Ja sam čovjek koji garantuje stabilnu situaciju. Boga mi, sve što gospodin Dodik radi nas vodi u velike rizike. Mi ćemo sa njim biti u sukobu sa svima.”

Jedina smislena opcija je pobjeda oba kandidata Saveza za promjene, kaže Ivanić i dodaje da će jedino tada biti moguće realizovati konkretne poteze koji će poboljšati opšte stanje u Srpskoj.

Ivanić je komentarisao i brojna istraživanja javnog mnjenja koja se pojavljuju ovih dana u medijima.

“Ako su toliko sigurni u svoju pobjedu, zašto uopšte imaju predizbornu kampanju? Ako je sve tako kako oni kažu, ne trebaju ništa raditi do izbora”, kazao je Mladen Ivanić.

(BN/GB)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!