Sport

Igor Dodik predsjednik ABA lige

Generalni menadžer Igokee, Igor Dodik, imenovan je za novog predsjednika ABA lige.

Dodik je jednoglasno izabran na sjednici koja je održana u Beogradu.

Loading...

Skupština regionalne košarkaške ABA lige održana je danas u Beogradu, a opšti zaključak posle sastanka u “Kraun plazi” je da je minula sezona bila uspješna i da je predstavljala prekretnicu u razvoju regionalne košarke.

Prva liga je po svim aspektima otišla korak napred, što je uz premijerna izdanja Druge lige, juniorskih turnira i Superkupa, omogućilo stvaranje idealnog ambijenta za razvoj i promociju košarke. U prilog tome govori rast posjete u dvoranama na mečevima Prve liga za čak 24,5 odsto u odnosu na sezonu 2016/17, kao i znatno veću posjetu korisnika na oficijalnim sajtovima i svim društvenim mrežama“, navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, po svim pokazateljima ABA liga j.t.d. je u protekloj sezoni, sa četiri takmičenja pod svojim okriljem, učvrstila poziciju osnovnog pokretača razvoja košarke u regionu.

To je zaključak usvojenih izvještaja direktora Krešimira Novosela i sportskog direktora Žarka Čabarkape,koji su jednoglasno dobili novi mandat za sezonu 2018/19.

Shodno osnivačkom aktu i rotaciji na osnovu abecednog reda, na Skupštini ABA lige j.t.d. izvršene su promjene u Predsjedništvu. Predsjedavanje u sezoni 2018/19 preuzela je Igokea, odnosno njen generalni menadžer Igor Dodik, dok je pored Cibone i njenog generalnog menadžera Domagoja Čavlovića, mjesto potpredsjednika Predsjedništva ABA lige j.t.d. pripalo FMP-u i njenom predsjedniku Predragu Milojeviću.

Sezona 2018/19 počinje 29.9.2018. godine, aprethodno će se u Laktašima odigrati drugi Superkup na kojem će sem domaćina učestvovati sedam najbolje plasiranih ekipa iz sezone 2017/18: Budućnost Crvena zvezda, Cedevita, Mornar, Partizan, Zadar i Olimpija.

(tanjug)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!