Banjaluka

Od petka panoramskim busom do Banj brda

Cijena karte u jednom pravcu biće jednu KM, a za djecu do pet godina će biti besplatna.

Od petka, 27. jula, Banjalučani i turisti moći će do Banj brda doći i panoramskim mini busom. Prema rasporedu vožnje, turistički bus će na svakih sat vremena prevoziti turiste i građane od stanice kod Fabrike obuće „Bema“ do spomenika na Banj brdu. Prve vožnje počinju u petak, a, u znak promocije, tog dana će sve vožnje biti besplatne.

Šef Odsjeka za saobraćaj Slavko Davidović precizirao je da će mini bus polaziti radnim danom od 15 do 20 časova, a vikendom i neradnim danom od 9 do 20 časova. Polasci od „Beme“ biće na puni čas, a povratak sa spomenika na Banj brdu na svakih 30 minuta.

– Cijena karte u jednom pravcu biće jednu KM, a za djecu do pet godina će biti besplatna. Putnici će moći da uđu na tri stanice, jednu kod fabrike obuće „Bema“, drugu kod rampe, a treća na pola puta između rampe i restorana „Novak“. Dolazna stanica je kod spomenika palim borcima na Banj brdu – kazao je Davidović.

On je dodao da se gradska administracija odlučila na ovaj korak kako bi izišla u susret svima onima, koji nisu u stanju ili naprosto ne žele, da do najpopularnijeg gradskog izletišta dođu pješice.

-Ova usluga posebno će značiti starijim osobama i licima s invaliditetom i njihovim porodicama, koji žele da posjete ovo izletište, a do njega ne mogu doći pješice – kazao je Davidović.

On je dodao da je prvobitna ideja bila da se na Banj brdo dolazi turističkim vozićem na električni pogon, ali se od ove zamisli odustalo pošto se na raspisani tender nije prijavio nijedan ponuđač. Davidović je naglasio da je, kao alternativa, odlučeno da se prevoz na Banj brdo organizuje panormskim mini busom.

Na osnovu provedene javne nabavke, vožnje su povjerene prevozničkom preduzeću „Aldemo turs“.

I teleskop novi sadržaj za turiste

S ciljem obogaćenja turističkog sadržaja i koncepta obogaćenja Grada tzv. sitnim intervencijama u prostoru, od petka će, pored panoramske vožnje, na Banj brdu biti instaliran i teleskop, koji je donirao banjalučki Rotari klub. Uz pomoć ovog teleskopa, turisti i rekreativci biće u prilici da razgledaju panoramu Banje Luke iz potpuno nove perspektive.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!