Banjaluka

Od danas panoramskim mini busom na Banj brdo

Banjalučani i turisti od danas na Banj brdo mogu doći i panoramskim mini busom.

Gradonačelnik Igor Radojičić, predsjednik Skupštine Grada Zoran Talić, te predstavnici Turističke organizacije grada, Rotari kluba i medija danas su bili prvi korisnici ovog mini busa, čija je polazna stanica kod fabrike obuće „Bema“. Sve današnje vožnje, u znak promcije, biće besplatne.

Bus će radnim danima voziti pet puta dnevno, a vikendom deset puta. Dodatni sadržaj na Banj brdu je teleskop, koji je donirala rotari zajednica Banja Luka.

Loading...

 

-Od danas imamo dva nova sadržaja na Banj brdu. Upravo smo došli turističkim autobusom koji je jutros krenuo i koji će saobraćati svakim danom do 30. septembra – kazao je gradonačelnik Radojičić poslije jutrošnje promotivne vožnje i dodao da je Grad još zimus pokrenuo ove aktivnosti, prvo sa namjerom da na ovoj lokaciji dobije turistički vozić, za koji nije bilo prijavljenih na javnom pozivu.

On je naglasio da je ovo dobro rješenje i za turiste koji dolaze u grad da turističkim busom dođu na Banj brdo, ali i za starije i bolesne sugrađane da dođu na ovaj vidikovac iznad grada.

Prema njegovim riječima, osim turističkog busa, koji je bredniran, na ovom mjestu, zahvaljujući donaciji banjalučkog Rotari kluba postavljen je teleskop sa koga se vidi naš grad.

-Za korištenje je potrebno izdvojiti jednu KM koja ide u humanitarne svrhe. Time smo još jednim detaljem obogatili našu turističku ponudu – istakao je Radojičić.

On je podsjetio da je Grad prošle godine na ovoj lokaciji uradio i pješačku stazu kroz šumu, od pondožja do vrha, da je cijelom trasom postavio led rasvjetu, a da će se ove godine raditi staza od banje u Srpskim toplicama.

-Nastojimo da ovo mjesto, koje jeste i spomen mjesto i obilježje podizanja ustanka 1941. godine, ali i danas omiljeno šetalište i rekreativna zona za Banjalučane, obogatimo dodatnim sadržajima i da kako domaći tako i gosti budu zadovoljni – zaključio je gradonačelnik Radojičić.

Direktor Turističke organizacije grada Banje Luke Irena Radojević kazala je da su ovi novi sadržaji sa aspekta turizma jako značajni, jer sada više neće biti problem kako doći do Banj brda.

U ime Rotari kluba Banja Luka Ilija Trninić, rekao je da su u duhu rotarijanstva i njihovih akcija u gradu – prepoznali da je jako važno da imaju drugačiju perspektivu prema gradu, pa su tako odlučili i podržali projekat „Gledaj da doniraš“ i u saradnji sa Gradom postavili panoramski teleskop.

-Ovo je jedna od aktivnosti rotarijanske zajednice u Banjoj Luci i mi ćemo nastaviti saradnju kako sa Gradom tako i sa drugim institucijama – zaključio je Trninić.

 

Izvor
Gradska uprava
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!