Banjaluka

Stiglo 216 prijava: Milion KM u podsticaje za zapošljavanje

Na javni poziv za dodjelu podsticaja za zapošljavanje, za koji je iz budžeta grada Banjaluka obezbijeđeno 1,02 miliona KM, podneseno je 216 zahtjeva, saopšteno je iz gradskog Odjeljenja za privredu.

Ove godine je uvedena i nova linija podsticaja za sufinansiranje nabavke opreme za opremanje kabineta za praktičnu nastavu srednjih stručnih škola s ciljem obezbjeđivanja kvalifikovane radne snage neophodne na tržištu rada, za šta je namijenjeno 100.000 KM.

Komisija resornog odjeljenja će u narednim danima obraditi pristigle zahtjeve, bodovati ih i predložiti listu onih koji ispunjavaju uslove javnog poziva.

Loading...
Radenko Komljenović, načelnik odjeljenja za privredu

Iz Odjeljenja za privredu navode da je najveće interesovanje iskazano za podsticaje namijenjene povećanju produktivnosti i konkurentnosti, te da su za ovu vrstu podsticaja aplicirala 164 privrednika.

Od toga, njih 132 iz kategorije malih i srednjih preduzeća želi podsticaj za sufinansiranje nabavke osnovnih sredstava.

Iz Odjeljenja ističu da se manji dio, njih 21, prijavio za prekvalifikaciju radnika za deficitarna zanimanja, dok su 11 zahtjeva dostavile srednje stručne škole za sufinansiranje nabavke opreme za kabinete za praktičnu nastavu.

Istovremeno, 52 nezaposlena Banjalučanina prijavila su se za podsticaje namijenjene samozapošljavanju.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!