Politika

Borci – veterani zaprijetili vlasti (VIDEO)

Predstavnici udruženja „Veterani odbrambeno otadžbinskog rata RS“ predali su Narodnoj skupštini Republike Srpske rezoluciju kojom traže poboljšanje socijalnog i društvenog položaja demobilisanih boraca Vojske Republike Srpske. U rezoluciji se nalazi sedam zahtjeva od kojih je prvi da se objavi javni registar boraca. Upozoravaju vlast da su spremni i za radikalne poteze ukoliko se ne popravi položaj boraca.

Udruženje „Veterani odbrambeno otadžbinskog rata Republike Srpske“ traže da se uradi pravična kategorizacija Vojske Republike Srpske po zonama borbenih dejstava i borbenih opasnosti, ali i objavu javnog registra naknada sa podacima ko je u prethodnih 20 godina primao naknade i po kojem osnovu.

“Tražimo penziju za borce sa 65 godina starosti bez obzira na godine radnog staža i ukoliko se ne uplati ovih osam godina radnog staža, tražimo da borci koji su u radnom odnosu sa 57 odu u penziju tako da bi se i mlađima mogla otvoriti mogućnost da se mogu zaposliti“, poručuje Risto Jeftić, predsjednik udruženja „Veterani odbrambeno otadžbinskog rata RS“.

Loading...

Veterani poručuju da su njihovi zahtjevi dostojni onog što su borci u proteklom ratu uradili za Republiku Srpsku. Tražimo samo da se i borci i njihove porodice poštuju, kažu veterani.

„Takođe, tražimo uvođenje boračkog dodatka za porodice umrlih boraca jer ne vidimo ni jedan razlog da ne primaju borački dodatak”. kazao je Jeftić, dodajući da traže da država snosi troškove sahrane boraca.

Komentarišući nedavnu izjavu predsjednika udruženja „Veterani Republike Srpske“ Duška Vukotića da će organizovati kontramiting 7.oktobra za kada je najavljen treći veliki skup Pravda za Davida, Jeftić poručuje da Vukotić na ovaj način obmanjuje javnost.

„Mi znamo šta Duško Vukotić pokušava sa tim, za koga i zbog čega ali u svemu tome čini mi se da on najviše vidi svoj interes“, smatra Jeftić.

“Tražimo od vlasti da konačno obrati pažnju na populaciju koja je stvorila Republiku Srpsku i izmijeni zakon kojim bi se poboljšao ekonomski i društveni položaj boraca u Srpskoj. Ukoliko se vlast ogluši na naše zahtjeve, spremni smo i na radikalne poteze, poručili su veterani Republike Srpske.

Izvor
BN
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!