Društvo

Hakovan profil administratorke grupe Pravda za Davida!

Rano jutros, u pola 6, je ‘hakovan’ Facebook nalog administratorice grupe Pravda za Davida, potvrdili su danas iz grupe.

Pomnim i temeljnim pregledom od strane informatičko-forenzičkog tima, kojeg je grupa angažovala, došlo se do saznanja da je sigurnost Facebook naloga ugrožena putem e-mail naloga koji je administratorica koristila za prijavu na ovu društvenu mrežu.

Loading...

“Ne želimo iznosti sve detalje ali možemo reći da je šifra za Facebook nalog Mile Šarić promijenjen dok je ona spavala i na taj način je napadač dobio pristup njenom nalogu”, pojašavaju.

Šteta nije velika, kažu iz grupe za GlasBanjaluke i dodaju da je osoba ili osobe koje su izvršile ovaj napad isključile iz članstva grupe tek deset profila, prije nego smo uspjeli da reagujemo.

Kažu i da ovo nije usamljen slučaj, budući da je isto pokušano i sa još druga dva administratora grupe, jutros oko 9 časova.

“Iz razumljivih razloga, poštujući njihovu privatnost, ne želimo objaviti imena osoba koje su izbačene ali ih pozivamo da ponovo pošalju zahtjev za učlanjenje”, navode iz grupe Pravda za Davida.

Napominje se da ovaj incident smatraju vrlo ozbiljnim narušavanjem prava na okupljanje ali i privatnosti.

Bude li se ovakav ili sličan slučaj ponovio, obratićemo se Odjeljenju za tehnološki kriminal MUP-a Republike Srpske, poručuju iz grupe.

“Ovo je još jedan u nizu prljavih napada na grupu i pokušaja da se grupa uništi i da se smanji broj ljudi koji prate ovaj slučaj.”, kažu i poručuju da

“GRUPU MOŽETE HAKOVATI, ALI NE MOŽETE LJUDE NA ULICI.”

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!