Politika

Mektić: Željka Cvijanović izaslanik Dodika o trošku naroda (VIDEO)

Bura oko posjete predsjednika Vlade Republike Srpske Željke Cvijanović Sjedinjenim Američkim Državama još se ne stišava. S kim se Cvijanović sastajala i zašto, ko su lobisti koji rade na skidanju američkih sankcija Miloradu Dodiku i ko i koliko plaća sve te aktivnosti?

U institucijama Sjedinjenih Američkih Država Željka Cvijanović nije imala ni jedan sastanak. Po vašingtonskim hotelima sastajala se sa portparolom Bijele kuće, bivšim saradnicima američkog predsjednika Donalda Trampa te sa predstavnicima raznih lobističkih kuća koji su poznati po lobiranju za nezavisnost samoproglašenog Kosova.

Loading...

Kakvi su su ciljevi i rezutati th sastanaka, niko ne zna, ali Milorad Dodik tvrdi da su korisni. Korisni za Srpsku ili za njega?

Cilj posjete Željke Cvijanović Vašingtonu je skidanje sankcija Miloradu Dodiku, tvrdi ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BH Dragan Mektić. Ona je išla, nastavlja Mektić, o trošku Republike Srpske ali kao lični izaslanik Milorada Dodika te za ukidanje sankcija koje su izrečene njemu lično, nudila novac i resurse Republike Srpske.

Ministar Mektić smatra da postoji osnovana sumnja da je plaćanje lobista odnosno način na koji se to radi finansijski kriminal. Trenutno su policija i pravosuđe pod političkom kontrolom SNSD-a i Milorada Dodika, tvrdi Mektić, ali dodaje da se nada da će se to nakon oktobra promijeniti.

Tada ćemo ispitati sve neregulare poslove i aktivnosti, javno objaviti ko je i kako oštetio Republiku Srpsku, odgovorne procesuirati, a u budžet Srpske vratiti sve što je pokradeno i stečeno na nelegalan način, obećava Dragan Mektić.

Izvor
BN
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!