Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Stanivuković: Više se para daje za kurblanje nego za kulturu (VIDEO)

Draško Stanivuković, odbornik PDP-a u Skupštini grada Banjaluka, objavio je novi video na svojoj Facebook stranici kojim ukazuje na još jedan, kako navodi, u nizu apsurda u regulisanju saobraćaja u Banjaluci za koji se izdvaja oko million KM godišnje.

Na snimku se vidi osoba, koja ručno, uz pomoć mehanizma za podizanje i spuštanje rampe, radi na uspostavljanju normalnog funkcionisanja saobraćaja u banjalučkom naselju Zalužani.

– Ljudi idu na Mars, istražuju nove svjetove i planete, a kod nas na vintlu spuštaju rampu… U 21. vijeku se ručno vintla da se spusti rampa – rekao je Stanivuković i dodao da ovaj zastarjeli način upravljanja saobraćajem u RS skupo košta.

Stanivuković navodi da su za ovaj posao zadužena četiri čovjeka, a plata jednog od njih je oko 1000 KM bruto.

– Ovakvih prelaza imate 20, što znači da se mjesečno daje blizu 80 hiljada maraka na plate, samo za spuštanje ovih čuda. Kada se to pomnoži sa 12 mjeseci, dobijete da se blizu milion KM izdvoji samo da se spuštaju rampe u Republici Srpskoj – dodao je on.

– Zar se ne mogu bar napraviti automatski podizači rampi i tako stvoriti uštede? Dakle, više se daje za spuštanje rampi, nego za kulturu i umjetnost. Zato smo ovdje gdje jesmo – istakao je Stanivuković.

Izvor
srpskainfo
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button