Društvo

Davor Dragičević: Šta ako sada kažem da je David Dragičević ubijen u MUP-u (VIDEO/FOTO)

Sto trideset i osmi dan za redom građani traže rasvjetljenje ubistva Davda Dragičevića na Davidovom trgu.

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, se obratio okupljenim građanima.

Dragi moj sine, dušo moja!
Dragi naš Davide, dušo naša!

Loading...

Sto trideset i osmi dan na Davidovom trgu, gdje ja kao otac, majka Suzana, sestra, brat i grupa Pravda za Davida tražimo samo dvije riječi, istinu i pravdu. Nema je. Od ove države neće je biti.

Podsjetio je da je saučesništvo u ubistvu teži zločin od ubistva i da je predviđena kazna od 45 godina robije za to djelo.

Zahvalio se svima što su uz njega.

Ja sam hrabar zato što moram, moram radi mog Đakca, moram radi obećanja koje sam mu dao na grobu.
Vi ste svi hrabriji hiljadu puta od mene, zato što stojite iza mene zbog mog mrtvog djeteta.
Pozdravio je medije koji su uz njega kao i BBC koji je večeras na trgu, kako bi se upoznali sa predmetom ubistva Davida Dragičevića.

U ovoj državi, da vlada bilo kakav zakon, samom skupštinom 10. maja, kada je ministar policije Lukač izjavio da je LSD jeftin, sve bi bilo riješeno – rekao je Davor

Časni i pošteni vatrgosaci, njih četvorica. David je nađen na suhoj površini, konopcem je izvučen.
Ako smo učili brojati od 1 do 10. Otkud David u vodi? Ako je primjećen na suhoj površini?

Uznemirujući sadržaj: foto-dokumentacija MUP-a Republike Srpske na kojoj se vidi tijelo Davida Dragičevića

Na konferenciji 26.marta u MUP-u je rečeno fino, iz kuće Đorđa Rađana nestalo je 230 KM u apoenima 100 KM dva puta po 50 KM, 20 KM i 10 KM. A kod Davida nađeno drugačije.
Ovo su slike iz MUP-a i zavoda za sudsku medicinu.

– Sada pitanje i za Predsjednika, premijerku, tužilaštvo, poziciju i opoziciju:
Ko je uhapšen? Niko. A ko je ubijen? Ubijen je moj sin David. Jeste li me demantovali ikako? Niste. Šta ako sada kažem da je David Dragičević ubijen u prostorijama MUP-a RS. Znači institucije, hajde demantujte me! Gdje živimo?
Doće i sto devedeset i šesti dan vrlo brzo. Rekao sam, ne budete li riješili ubistvo mog djeteta izbora neće biti.
Za koga da glasamo? Za šta da glasamo? Hoćemo li legalizovati ubistvo Davida Dragičevića? Gdje ćemo živjeti? – pitao je Davor

– Meni ne treba ni ova država, ni ove institucije. Sto trideset i osmi dan stojim ovdje s vama. Šta sam dobio? Evo šta sam dobio. Vrijeđaju mi pamet i logiku, hoće da poludim. Hoće da se pretvorim u njih, ubice, zločince i sotone. Ali neću. Svom djetetu sam obećao.
Dragi moj sine, dušo moja, ti dobro znaš da tvoj tata sve zna. A vi zločinci i ubice, ja vas dobro znam a vi mene ne – poručio je Davor.

Večeras se na trgu pročitao tekst jednog mladog doktora, pismo profesoru:

Bio si mi profesor na fakultetu. Na tvoja predavanja sam rado dolazio i tu sam se divio tvom izlaganju. Na svako moje pitanje imao si puno odgovora, a imao sam ih mnogo. Čak su me i kolege zezale i pitale koga se spremam ubiti kada toliko zapitkujem. Divio sam se kako si nam objašnjavao da se svaka smrt može dokazati i da svako djelo može biti dokazano. U to nisam vjerovao ali si me ti odgovorima i činjenicma uvjeravao da nijedno ubistvo ne može da bude samoubistvo, da svaka smrt ostavlja svoj pečat. Onda si sve to pogazio, onda si ukaljao ono najljepše u našoj profesiji-pomagati drugima! Onda je došao 26. mart i tvoj performans na onoj konferenciji…
Nisam čovjek koji gazi svoju riječ, a pogotovo ne zakletvu. Ovaj put ću pogaziti jedan dio Hipokratove zakletve koji kaže:
“…Da ću smatrati dragim kao roditelja onog koji me je naučio ovoj umjetnosti; da ću živjeti u slozi sa njim i, ukoliko je to potrebno, dijeliti svoja dobra sa njim; da ću njegovu djecu gledati kao svoju braću”…

Jer ti, koji si mi bio učitelj, prvi si je pogazio. Ti si nas slagao. Kako da se divim nekome ko laže, nekome ko prikriva ubice, kako da nekoga kao ti poštujem???

Ti si se zakleo da ćeš “…prepisivati liječenje na dobrobit svojih pacijenata u skladu sa svojim sposobnostima i svojim rasuđivanjem i nikada nikome nećeš nanijeti zlo…da ćeš održati čistotu svog života i svog umijeća…”
I zato pošto si jedan dio, onaj najvažniji, pogazio neka te zadesi ono na šta si se obavezao:
“Ukoliko se vjerno držim ove zakletve, neka uživam u mom životu i praksi moje umjetnosti, poštovan od strane svih ljudi za sva vremena; ali ukoliko zastranim sa nje ili je prekršim, neka me sve suprotno zadesi.”
PRAVDA ZA DAVIDA

Nakon toga je Daniela Ratešić Došen pročitala tekst koji je objavljen na našem portalu, pod nazivom:
Ko ste vi?

“Šta hoće Davor Dragičević? Ubili mu jedno dijete, ima još dvoje. Nek’ zapali slavsku svijeću, nek’ slavi slavu, nek’ pije, nek’ se veseli”,

reče predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Milorade, ja hoću Davidove gaće.

Pravda za Davida nikada neće prestati postojati – završio je Davor

(foto: Sofija Sofokle Grmuša)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!