Hronika

Potvrđena optužnica protiv Zorana Marjanovića, suđenje za ubistvo Jelene na jesen

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv Zorana Marjanovića (39) koja ga tereti da je 2. aprila 2016. na nasipu u Crvenki kod Borče, ubio suprugu Jelenu Marjanović.

Riječ je o dopunjenoj optužnici Višeg tužilaštva iz juna.

Loading...

Na ovu odluku, Marjanović i njegovi branioci imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu u roku od 15 dana koji treba da donese konačnu odluku o potvrdjivanju optužnice.

Marjanoviću se na teret stavlja teško ubistvo, ali je u optužnici ovoga puta i svjedočenje Zoranove i Jelenine kćerke Jane koje je dala krajem juna.

Takođe, prikupljeni su novi dokazi koji su potvrdili sumnje tužilaštva i policije da je Marjanović ubio svoju suprugu 2. aprila 2016. godine na nasipu u Crvenki.

Kako stoji u optužnici, Marjanović se sa sada pokojnom suprugom i tada petogodišnjom ćerkom Janom 2. aprila 2016. godine oko 17 sati dovezao na nasip u Borči, nakon čega je Jelena otišla da trči nasipom, dok je on ostao sa djetetom.

Zoran Marjanović
Zoran Marjanović

U optužnici piše da je “iskoristivši Jelenino povjerenje, Zoran nju namamio da se spuste u podnožje nasipa na kanalu, dok je dijete ostalo na nasipu”.

“Kada su se spustili do kanala, Zoran je Jelenu najprije ubo oštrim predmetom u glavu i u desni lakat, nakon čega je Jelena počela da bježi travnatom površinom. Tada je izgubila patiku i mobilni telefon, kao i gumicu kojom joj je bila vezana kosa. Marjanović ju je sustigao, strgao joj je gornji dio trenerke, a potom opet zadao više udaraca u glavu, nanjevši joj višestruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal. Prije smtri, Jelena je udahnula vodu iz kanala”, navodi se dalje u optužnici.

Kako nezvanično prenosi Blic, od jeseni se može očekivati i početak suđenja Zoranu Marjanoviću za teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Inače, prethodna optužnica protiv Zorana Marjanovića podignuta je 9. februara ove godine, međutim, nju je Viši sud 20. marta vratio tužilaštvu i naložio da pribavi određene dokaze radi boljeg razjašnjenja stanja stvari, a među njima i da sasluša maloljetnu kćerku Marjanovića.

Izvor
Blic.rs
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!