Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Davor Dragičević: Moj sin David je zadavljen i položen u kanalizaciju (VIDEO/FOTO)

Sto trideset i deveti dan za redom građani traže rasvjetljenje ubistva Davda Dragičevića na Davidovom trgu.

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, se obratio okupljenim građanima.

Dragi moj sine, dušo moja!
Dragi naš Davide, dušo naša!

Sto trideset i deveti dan na Davidovom trgu, gdje ja kao otac, majka Suzana, sestra, brat i grupa Pravda za Davida tražimo samo dvije riječi, istinu i pravdu. Na miran i dostojanstven način!

Skoro sto pedeset dana zločinci i ubice su među nama. Hodaju, šetaju, prolaze pored nas. Niko ih nije uhapsio ni pritvorio. Niko od nadležnih institucija.
David je otet, silovan, masakriran i sa naredbom da bude ubijen. Moj sin David je zadavljen i položen u kanalizaciju. Zašto nema Davidovih gaća?
Ko je harmonikaš? A ko je kum, direktoru policije? – pitao je Davor

Fotodokumentacija: predmet fotografije mobilnog telefona policajca Bošnjaka u prostarijama JZF-KTC 07.05.2018. godine, mjesec i po dana poslije nestanka Davida. Imaju i druge fotografije, sa mjesta ušća Crkvene u Vrbas, dobiću ja i te fotografije.

Fotografije sa njegovog telefona izuzete tek 07. maja 2018. godine.

Telefon policajca kojim je fotografisano tijelo Davida Dragičević

Ima i Mtel kompanija sve pozive, ko je i kada zvao Davida? Ima tačno vrijeme, 21. vijek je. Ima i kada je ugašen telefon u 02:40h 18. marta 2018. godine.
Nažalost ni jedna institucija ne radi svoj posao. Niti ih zanima, niti hoće da nađu ubice i saučesnike. Više i ne moraju ima međunarodna forenzička agencija, ima i prošireni advokatski tim – rekao je Davor.

Jednog dana kada dođe istina i pravda, svi ćete čuti, vidjeti i osjetiti gdje mi živimo

Živimo u državi koja apsolutno ne brine o nama ljudima, o nama građanima Republike Srpske. Brine kada treba da izađemo na izbore i kada treba da platimo račune. to je jedino što njih interesuje. Samo ih pare interesuju. Postoji 8,6 milijardi razloga, zašto je moj sin moja duša ubijen.
Jedan motiv je što je nosio kao mlad transparent za svog prijatelja Đurovića i Arbitinu. Nažalost sada ljudi iza mene nose transparent za moje dijete. Nadam se jednog dana da nećemo nositi transparente, da ćemo imati život dostojan čovjeku

 

Zemljama članicama potpisnicima dejtonskog sporazuma i svim međunarodnim institucijama:

Jasno i glasno ste rekli da imamo pravo na život. Sada jasno i glasno recite da nemamo pravo na život. Recite nam gdje živimo i da su ubistva naše djece legalizovana, bez da će iko biti sankcionisan.

Recite nam jasno i glasno, da znamo ko ste vi a ko smo mi? Kako se zove zemlja u kojoj živimo?
Meni ne treba takva zemlja ni država. Mom mrtvom sinu ne treba grob u takvoj državi. Ne treba mi ni kuća u toj državi – govorio je Davor.

Sto dvedeset i šesti dan biće mnogo sve jasnije ali na miran i dostojanstven način. Niko Milorade šleper izbornog materijala neće da otme. Bar neću ja ni grupa Pravda za Davida. Naša borba je mirna i dostojanstvena. Naša borba se zasniva na istini i pravdi. Svi vi iz pozicije i opozicije morate shvatiti da ste vi tu zbog radi nas a ne mi radi vas – poručio je Davor

“Šta hoće Davor Dragičević? Ubili mu jedno dijete, ima još dvoje. Nek’ zapali slavsku svijeću, nek’ slavi slavu, nek’ pije, nek’ se veseli”,

reče predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

I pored svega što ste uradili mom djetetu, bio sam i ostao čovjek, nastojim to i ostati. Bilo koja vaša izjava protiv mog mrtvog djeteta, onda ću ja izaći u javnost. I za vas i za vašu djecu.  Da kažem ko ste, šta ste i šta radite. Niko nema pravo da se miješa u moj privatni život niti u živote članova grupe Pravda za Davida. A vi vrlo dobro znate ko ste vi i ko su vaša djeca.

 

Sa trga je danas poručeno, nepravda je probudila ljubav, ustvari ljubav oduvijek postoji ali nam je ona dala snagu da se borimo nepravde. Da ljubavlju krenemo protiv njih.

Ko je bacio bombu na kuću Darka Ilića?
Znate šta ih još boli, Pravda za Davida nikada neće stati. Uvijek će postojati radi Davida, radi vas i vaše djece.

(foto: Sofija Sofokle Grmuša)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button