Banjaluka

Rafting klub Kanjon: Održana Druga turistička regata (FOTO/VIDEO)

Druga turistička regata, koju je organizovao Rafting klub Kanjon, uz podršku partnera, kompanije Coca-Cola HBC B-H Sarajevo i Grada Banjaluka, je uspješno okončana. Više od stotinu i dvadest učesnika regate, u dvadeset čamaca, nije krilo oduševljenje adrenalinskim doživljajem turističke regate od Krupe na Vrbasu do Rafting centra Kanjon u Karanovcu. U regati su, pored građana i pripadnika Oružanih snaga BiH, učestvovali predstavnici medija, novinari i TV ekipe.

„Pokazali smo da nakon 15 godina čišćenja, organizacije brojnih Ekoloških regata, organizacije brojnih sportskih manifestacije najvišeg nivoa, polako ulazimo i u porodicu organizatora velikih turističkih regata. Očekujemo da nam se u organizaciji ubrzo priključe i rafteri iz Jajca i Donjeg Vakufa, Šipova i Jezera, i da ćemo u budućnosti imati regatu koja će trajati šest dana.“ rekao je Aleksandar Pastir, predsjednik RK Kanjon.

Druga turistička regata je u kalendaru turističkih manifestacija Grada Banjaluka. Upravo je to jedan od strateških pravaca u koje ova gradska administracija želi razvijati turističku ponudu grada.

„Svi znamo da je rijeka Vrbas nepresušan izvor adrenalina i avanture i upravo je to jedan turistički proizvodd koji je primamljiv i za turiste koji nam dolaze iz regiona. Veliki broj turista koji su se i danas spuštali tokom turističke regata prava su slika stanja u turizmu u našem gradu. Podsjetiću da je broj turista ove u odnosu na isti period prošle godinu veći za 15%.“ kazala je načelnica Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Natalija Trivić.

Važan partner Inicijative, od samog početka, i potpisnik Povelje za Čist Vrbas, kompanija Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, i ove godine podržala je regatu. „Zadovoljstvo nam je da su i ove godine aktivnosti Inicijative za Čist Vrbas pokazale koliko je važno da svi vodimo brigu o načinu kojim upravljamo prirodnim resursima. Inicijativa je jedan od važnih projekata za Coca-Colu u Bosni i Hercegovini, zato što je briga o vodi jedan je od prioriteta Coca-Cole u regiji, podjednako kao i na globalnom nivou, a Čist Vrbas smo prepoznali od samog početka kao jedan od onih projekata koji promoviraju i ukazuju na značaj javno privatnog partnerstva u realizaciji velikih i vrijednih projekata. Jedni bez drugih teško da možemo pokretati zbilja korisne inicijative koji imaju utjecaj na društvo, okoliš i ekonomiju zemlje“, kazala je Boška Trbojević, direktorica Odjela za komunikacije i odnose s javnošću Coca-Cole HBC za Sloveniju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

„Organizatori Druge turističke regate su pokazali kako se radi ovaj posao, kako na pravi i profesionalan način treba pripremiti i organizovati jednu ovako značajnu manifestaciju. Od nas će svakako imati podršku“, rekla je direktor Turističke organizacije grada Banjaluka Irena Radojević.

U regati su učestvovali i članovi RK Jajce iz Jajca koji su zajedno sa članovima RK Kanjon i pripadnicima Oružanih snaga BiH čistili korito rijeke Vrbas na potezu od Bravnica do Jajca i korito rijeke Plive, od Ljoljića ka Jezeru. Prikupljeno je oko 400 vreća smeća, ukupne težine 3,5 tone. U akcijama čišćenja je ušestvovalo više od 200 ljudi.

Sve navedene aktivnosti realizovane su u okviru Inicijative „Čist Vrbas“, i u duhu Povelje za čist Vrbas koju su u maju 2013. godine, u Donjem Vakufu, osim gradonačelnika i načelnika lokalnih zajednica u slivu Vrbasa, potpisali predstavnici resornih ministarstava oba entiteta, Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH, Fonda za zaštitu okoline i energetsku efikasnost Republike Srpske, te partneri projekta kompanija Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP) i Vlada Japana.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!