Banjaluka

Besplatni udžbenici za 95 učenika iz višečlanih i romskih porodica

Grad Banja Luka obezbijediće i ove godine udžbenike za djecu iz višečlanih i romskih porodica.

-Sve procedure za ovu aktivnost privode se kraju i do početka školske godine djeca iz Udruženja porodica sa četvoro i više djece i Udruženja Roma „Veseli brijeg“ dobiće potrebne udžbenike – kazali su iz nadležnog Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku.

Natalija Trivić, načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku
Natalija Trivić, načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku

Prema njihovim podacima, besplatne udžbenike dobiće 74 osnovca iz 50 višečlanih porodica.

-Kada je riječ o romskim porodicama, 21 učenik, će uz udžbenike, dobiti i školski pribor i ruksake. Takođe, Grad će kroz jednokratnu novčanu pomoć podržati obrazovanje šest srednjoškolaca i jednog studenta iz ove populacije – naveli su iz resornog odjeljenja.

Naglasili su da od 2010. godine, pred početak škole, Grad pruža podršku udruženjima „4+“ i „Veseli brijeg“ i za njihove članove obezbijedi besplatne komplete knjiga.

– Ova pomoć je samo jedna od mjera socijalne politike koju provodi Grad Banja Luka. Sa udruženjima, posebno „4+“, organizujemo brojne zajedničke aktivnosti. Grad im je obezbijedio nove poslovne prostorije. Takođe plaća boravak djece iz višečlanih porodica u vrtićima, dobijaju stipendiju tokom školovanja bez obzira na materijalni status porodice. Uz to, finansiramo i dio tekućih troškova i određenih programskih aktivnosti Udruženja „4+“ – kazali su iz odjeljenja.

Izvor
Gradska uprava
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!