Politika

Košarac: Zadatak opozicije da problematizuje i kriminalizuje izbore

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Staša Košarac izjavio je Srni da su “opozicione partije u Republici Srpskoj, kao i organizacije i mediji koje kontrolišu SDS, PDP i NDP dobili zadatak da po svaku cijenu problematizuju i kriminalizuju predstojeće opšte izbore i institucije zadužene za njihovo provođenje”.

“Očigledan je strah opozicije od ubjedljivog poraza na predstojećim izborima, o čemu govore sve relevantne predizborne ankete. Jasno je da im narod neće oprostiti izdaju i činjenicu da su pune četiri godine radili protiv institucija Republike Srpske i interesa srpskog naroda. Zato se ovih dana javnost u Republici Srpskoj i BiH zagađuje neistinama i manipulacijama s ciljem da se dovede u pitanje izborni proces, kao i da se malobrojnim pristalicama SDS-a, PDP-a i NDP-a ponude kakvi-takvi izgovori za poraz na predstojećim izborima”, ocijenio je Košarac.

On je dodao da opozicija, zajedno sa pojedinim predstavnicima međunarodne zajednice koji po svaku cijenu žele da u Republici Srpskoj i na nivou BiH instališu marionetsku vlast, razrađuje i provodi različite vrste scenarija s ciljem da se spriječi demokratsko provođenje izbora i volje birača.

“Sve su opcije u igri – od onih najradikalnijih, koje podrazumijevaju fizičko sprečavanje održavanja izbora, preko organizacije ‘spontanog okupljanja građana’ kojim bi se pokušala spriječiti primjena rezultata izbora, do svakodnevne produkcije i plasiranja lažnih vijesti o navodnim izbornim krađama, krađi izbornog materijala, štampanju listića i sličnim stvarima. Pozivam građane Republike Srpske da ove lažne vijesti odbace i da u miru dočekaju izbore na kojima će odlučiti ko će u naredne četiri godine biti vlast, a ko opozicija”, rekao je Košarac.

On je predstavnicima “saveza za poraze”, kako je nazvao koaliciju SDS-PDP-NDP, poručio da su u prethodne četiri godine u zajedničkim institucijama u Sarajevu imali vlast i mogućnost da na bilo koji način promijene Izborni zakon, kao i sastav Centralne izborne komisije.

“U situaciji kada te većine nema i kada su od SDA i ‘saveza za poraze’ pobjegli svi izuzev stranaca koji su u zajedničke institucije instalisali tu nakaradnu i nesposobnu vlast, oni galame ili kukaju u strahu od izvjesnog poraza na izborima, za koji im je svako kriv, osim njih samih”, zaključio je Košarac.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!