Hronika

Pregazio ga traktor pred sinovim očima

Dušan Maričić (52) iz Dervente poginuo je kada ga je pregazio šumski traktor “timberdžek” u Gornjoj Ljupljanici.

Tragedija se desila pred očima njegovog sina u srijedu dok je Maričić popravljao traktor. “Timberdžek” se iznenada pokrenuo i prešao preko čovjeka. Od teških povreda nesrećni Maričić je umro dva sata kasnije u bolnici.

– Maričić, njegov sin i dva radnika su izvlačili drva kada je traktor stao na šumskom putu na nizdbrdici. On je odlučio da pokuša popraviti i osposobiti mašinu. Međutim, traktor se iznenada pokrenuo dok je on bio iza njega i pregazio ga. Sin i radnici odmah su mu pritrčali i pružili pomoći te pozvali policiju i hitnu pomoć, koje su brzo stigle i odvezle povrijeđenog – ispričao je izvor blizak istrazi.

U Policijskoj upravi Doboj, navodeći inicijale, potvrdili su da se nesreća desila u srijedu oko deset časova i da je Maričić od posljedica povreda preminuo dva sata kasnije.

– D. M. iz Dervente teško je povrijeđen kada je tokom popravke traktora pao ispod njega. Prevezen je u dobojsku bolnicu, a zatim i u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci, gdje je preminuo oko 11.55 časova – kazali su u PU Doboj ne navodeći druge detalje.

Mještani sela Gornja Ljupljanica kazali su da o nesreći ne znaju mnogo.

– Komšija mi je ispričao da je poginuo Dušan Maričić. Priča se da je traktor zbog kvara stao i da mu nisu bile kočnice ozračene. Valjda je Maričić pao ili bio ispod njega kada se pokrenuo i pregazio ga. Stradalog poznajem samo iz viđenja. Znam da je držao pilanu “Maričić” – kazao je mještanin Gornje Ljupljenice, ne želeći da se predstavi.

Dodao je da je na mjestu nesreće velika nizbrdica, pa se pretpostavlja da se traktor pokrenuo i otisnuo zbog loših kočnica. Poznanici stradalog kažu da je iza njega ostalo dvoje djece, te da mu je supruga umrla prije nekoliko godina od teške bolesti. O njemu su svi imali samo riječi hvale.

Saobraćajne nesreće

Osam osoba povrijeđeno je u saobraćajnim nesrećama koje su se dogodile u srijedu na području Trebinja i Modriče.

U sudaru “audija” i “mercedesa” u mjestu Tuli na putu Trebinje – Herceg Novi povrijeđene su četiri osobe, od kojih jedna teže. Njima je pomoć ukazana u bolnici u Trebinju. Takođe, četiri osobe su povrijeđene u sudaru “bentlija” i “pežoa” u ulici Riste Mikičića u Modriči. Povrijeđena su oba vozača Srećko N. (41) i Milorad G. (23), te suvozač iz “bentlija” Miloš R. i Goran R., koji je bio u “pežou”. Svi su prevezeni u bolnicu u Doboju, gdje je utvrđeno da je Srećko N. zadobio teže povrede.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!