Banjaluka

Gradi se novi kilometar trotoara u Zalužanima

U Ulici put srpskih branilaca u Zalužanima, centralnoj i najfrekventnijoj saobraćajnici u ovom naselju, uskoro bi trebala početi izgradnja trotoara i biciklističe staze u dužini od jednog kilometra, u okviru projekta vrijednog oko 650.000 KM.

Prema projektu, pješačka i biciklistička staza biće sagrađena na dionici od tržnog centra „Hiperkort“ do Grmečke uklice.

Radovi bi trebali početi uskoro, a realizuju se u saradnji sa Jedinicom za koordinaciju poljoprivrednih projekata RS koja je i provodila postupak javne nabavke.

Ova ulica je jedna od najfrekventnijih saobraćajnica u Zalužanima uz koju je izgrađen veliki broj poslovnih i stambenih objekata. U ovoj ulici je i više autobuskih stajališta gradskog prevoza, što sada dodatno otežava situaciju za pješake.

-Svakodnevno se ovom ulicom kreće veliki broj pješaka, što predstavlja veliku opasnost za njihovu bezbjednost. Ovo je bio osnovni motiv za pokretanje ovog projekta, a na problem, uostalom, već godinama ukazuju i sami mještani. S obzirom na to da je postupak javne nabavke pri kraju očekujemo da će radovi početi narednih dana – kazao je načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić.

On je precizirao da će na ovoj dionici biti izgrađen trotoar uz desnu stranu saobraćajnice u dužini od jednog kilometra, kao i biciklistička staza.

-Pješačka staza biće širine jedan i po metar, biciklistička staza širine jedan metar, a biće izgrađen i pojas zelene površine. Osim toga, u desnoj strani kolovoza, biće urađena oborinska kanalizacija – naglašava Sandić.

Istovremeno, u Zalužanima se već gradi pješačka staza na potezu od mosta preko rijeke Dragočajke. Na ovom potezu gradi se pješačka i biciklistička staza u dužini od 250 metara, kao i 360 metara nove oborinske kanalizacije. Za ove radove iz gradskog budžeta izdvojeno je 200.000 KM.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!