Hronika

Uhapšen komandant Četničkog pokreta u Srbiji

Kruševljanin Bratislav Živković, poznat kao komandant Četničkog pokreta u Srbiji, uhapšen je zbog osnovane sumnje da je organizovao učestvovanje u ratu u inostranstvu, objavio je danas “Radio Slobodna Evropa”, pozivajući se na Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

U odgovoru MUP-a Srbije dostavljenom ovoj medijskoj kući navodi se da su pripadnici policije, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu, uhapsili Živkovića “zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo organizovanje učestvovanja u ratu ili oružanom sukobu u stranoj državi”.

Loading...

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu, navodi se u odgovoru MUP-a.

“Radio Slobodna Evropa” navodi da je Živković obuhvaćen istragom Generalnog tužilaštva Ukrajine o učešću šestorice državljana Srbije u sukobima u istočnoj Ukrajini na strani proruskih strana.

Izmjenama Krivičnog zakonika Srbije iz 2014. godine za učešće državljana Srbije na stranim ratištima zaprijećena je kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci do pet godina.

Ukoliko pojedinac učestvuje u oružanom sukobu u inostranstvu u sastavu grupe, zaprijećena je kazna zatvora od jedne do osam godina. Za organizovanje učešća u ratu ili oružanom sukobu u stranoj državi zaprijećena je kazna zatvora u trajanju od dvije do deset godina.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!