Politika

Željka Cvijanović: Unapređenje položaja penzionera prioritet

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas sa predsjednikom Udruženja penzionera Republike Srpske Radom Rakuljem i predsjednikom Odbora za praćenje stanja u oblasti penzijsko-invalidskog osiguranja u NSRS Ilijom Stevančevićem.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnim temama o penzijsko-invalidskom sistemu Srpske, te mjerama koje će se provoditi u narednom periodu, a koje se odnose na unapređenje položaja najstarije populacije, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Loading...

Predstavnici penzionera su istakli da je saradnja sa Vladom Srpske u prethodnom periodu bila veoma dobra, te da su naročito zahvalni na tome što su penzije u kontinuitetu povećavane tokom prethodnih godina, kroz redovna i vanredna povećanja. Posebno su naglasili značaj prelaska na trezorski način isplate penzija, čime je najstarijoj populaciji zagarantovana redovnost isplata primanja.

Cvijanovićeva je istakla da ekonomska i socijalna stabilnost ostaju prioriteti u radu Vlade, te da će pitanje unapređenja položaja penzionerske populacije biti jedan od prioriteta u radu Vlade i u narednom periodu.

Sastanku su prisustvovali i ministar finansija u Vladi Srpske Zoran Tegeltija i direktor Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske Mladen Milić.

Izvor
RTRS
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!