Politika

Džaferović: Presuda Karadžiću nije presuda srpskom narodu već Miloševićevom projektu

SARAJEVO – Bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik DŽaferović izjavio je danas u Sarajevu da je prvog predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića “stigla zaslužena kazna” i da sve žrtve njegovih zločina mogu biti zadovoljne.

Loading...

DŽaferović je na konferenciji za novinare rekao da haške presude Karadžiću i drugim predstavnicima ratnog političkog i vojnog rukovodstva Republike Srpske ne doživljava kao presudu srpskom narodu, već “političkom projektu koji je kreirao režim Slobodana Miloševića u Beogradu”, a koji su u BiH provodili Karadžić i komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić.

DŽaferović je ocijenio da je “svima u BiH potrebno suočavanje sa činjenicama koje je utvrdio sud u Hagu”.

“Povjerenje se ne može graditi na negiranju, opravdavanju i slavljenju zločina i zločinaca, već odricanju te politike”, zaključio je DŽaferović.

On je izrazio žaljenje što presudom Karadžiću, uz Srebrenicu, nije obuhvaćeno još sedam opština u BiH.

Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove u Hagu drugostepenom presudom osudio je Karadžića na kaznu doživotnog zatvora.

Drugostepena presuda izrečena je nakon što su razmotrene žalbe odbrane i tužilaštva na prvostepenu, kojom ga je 2016. godine Haški tribunal osudio na 40 godina zatvora.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!