Politika

Dodik: Sredstva nisu problem. Auto-put prema Beogradu za šest do sedam godina

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u Bijeljini da je saradnja sa Srbijom sve intenzivnija i izrazio uvjerenje da će za šest-sedam godina biti izgrađen kompletan auto-put od Banjaluke preko Bijeljine ka Srbiji.

Dodik je istakao da je izgradnja auto-puta prema Kuzminu jedan od osnovnih projekata koji treba da omogući dodatne razvojne šanse Bijeljine.

Loading...

“Ovih dana razgovaramo sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i stručnjacima iz Srbije da se nađe dodirna tačka auto-puta, pa će se ući u planiranje. Mislim da ni sredstva nisu problem. Srbija je znatno riješila svoje ekonomske i finansijske probleme, a i mi smo stabilni”, rekao je Dodik novinarima.

On je istakao da je ovo najkonkretnija saradnja sa Srbijom do sada.

“Do sada je to bilo iskazivanje bratske solidarnosti i podrške. Sada imamo konkretne projekte koji se obezbjeđuju. Drago mi je što je taj dio pomoći dospio ovdje našom zajedničkom aktivnošću”, naveo je Dodik.

On je naglasio da i zajednička sjednica vlada Republike Srpske i Srbije, održana danas u Trebinju, svjedoči o sve intenzivnijoj saradnji sa Srbijom.

“Dok Vučić nije došao i dok nismo insistirali na tome, nisu održavane zajedničke sjednice. Drago mi je što je danas održana u Trebinju koje sa stanovišta vrijednosti koje baštini za Republiku Srpsku to apsolutno zaslužuje”, rekao je Dodik i najavio mogućnost da neka od narednih sjednica bude održana i u Bijeljini.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!