Politika

Skupština SDS-a u Banjaluci: Dodikovom režimu isteklo vrijeme (FOTO)

Vukota Govedarica mora pobijediti Željku Cvijanović i biti novi predsjednik RS uz podršku naroda i stranaka koje čine Savez za pobjedu. Ali nemojte nikako smetnuti s uma da promjene neće biti moguće provesti ako Dodik ne izgubi i ako Mladen Ivanić ne bude ponovo srpski član Predsjedništva BiH, poručio je danas bivši predsjednik SDS-a Mladen Bosić obraćajući se skupštini te stranke u Banjaluci.

“Isteklo je vrijeme sadašnjoj vlasti u Republici Srpskoj i oni to znaju i zato su opasni”, kazao je Bosić, navodeći da posao nije nimalo lak.

“Zato treba zbiti redove i učiniti sve da Republika Srpska krene u bolju budućnost”, kazao je Bosić.

Loading...

Podsjetio je i na put Srpske demokratske stranke od osnivanja do danas, konstatujući da je svako vrijeme imalo svoje breme.

“Mi moramo izvući pouke, posebno iz izbora 2014.kada smo pobijedili za nivo BiH, a vjerujem i za nivo predsjednika RS, ali nismo bili dovoljno jaki da se odupremo krađi i kupovini glasova. Ovaj put se svi moraju angažovati prije svega na sprečavanju sistemske krađe izbora za što treba apsolutno jedinstvo i da svi daju puni doprinos pobjedi, a ne kao 2014. kada smo izgubili u područjima na kojima smo bili sigurni u snagu i pobjedu SDS-a”, rekao je Bosić.

Prema njegovim riječima, pouka pouka iz 2014-e je da prebrojavanjem glasova izbori nisu završeni.

“Ovaj put se ne smije dozvoliti izdaja među onima koji su izabrani u ime stranke a onda te mandate prodali Dodiku”, upozorio je Bosić .

Naglasio je da je SDS jedina istorijska stranka zato što je direktno vezana za nastanak Republike Srpske kao državotvorna stranka.

“Ona je nastala na idealima i mora imati jasne ideale i ideje i danas. Devedestih su to bili ideali da Srbi zapadno od Drine imaju pravo da budu ravnopravni sa drugima i da imaju pravo da opstanu na svojim vjekovnim ognjištima. Za te ideje i stvaranje RS su mnogi dali i živote, a mnogi su i dan danas proganjani i utamničeni zbog borbe za Republiku Srpsku”, rekao je Bosić u obraćanju skupštini SDS-a.

Poručio je da se za ideale treba boriti jer, kako je kazao, ljudi bez ideala su spremni da radi ličnih interesa sklope pakt i sa đavolom, koji kasnije dođe po svoje.

“Zadatak SDS-a je da podigne RS u moralnom i materijalnom smislu, da stvori pravnu državu koju je sadašnji režim stavio pod svoju političku kontrolu, da stvori ambijent u kojem će svi biti jednaki pred zakonom i u kojem djeca političara i tajkuna neće biti privilegovana, da stvori ambijent u kojem će nove generacije moći da ovdje žive od svog rada i razvijaju RS.

To su naši ideali oko kojih moramo da se okupimo i to nas politički razdvaja od Dodikovog SNSD-a i stranaka koje su formirane samo radi ostvarivanja pojedinačnih ličnih interesa”, kazao je Bosić, navodeći da je za to potrebno maksimalno jedinstvo i angažovanje svih.

“Da bismo to ostvarili Vukota Govedarica mora pobijediti Željku Cvijanović i biti novi predsjednik Republike Srpske. I on će to uraditi uz podršku naroda i stranaka koje čine SzP. Ali nemojte nikako smetnuti sa uma da promjene neće biti moguće provesti ako Dodik ne izgubi i ako Mladen Ivanić ne bude ponovo srpski član predsjedništva. Zato svi iz SDS-a moraju dati sve za tu pobjedu i tako će i biti. Sve ostalo bi bila izdaja. Isteklo je vrijeme sadašnjoj vlasti u RS i oni to znaju i zato su opasni. Zato zbijmo redove, budimo jedinstveni i učinimo sve da RS krene u bolju budućnost.”, zaključio je današnje obraćanje skupštini SDS-a Bosić.

SkupSkupština SDS-a je programskog i svečanog karaktera na kojoj su predstavljeni programski ciljevi i kandidati stranke za predstojeće izbore.

Predsjednik SDS Vukota Govedarica je kandidat Saveza za pobjedu za predsjednika Republike Srpske a Mladen Ivanić za srpskog člana u Predsjedništvu BiH.

I predsjednik Partije demokratskog progresa Beanislav Borenović je kazao da Savez za pobjedu i kandidati Ivanić i Govedarica pobjeđuju na izborima. “Narod je uz nas i pobjeda je naša”, kazao je Borenović, navodeći da sviće i RS jer će skinuti nenarodnu vlast u Srpskoj.

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić je rekao da je ovo godina kada se dešavaju promjene, promjene koje će biti stvarne i koje treba da zaustave ekonomsko propadanje Republike Srpske.

Izvor
BN
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!