Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Počinje realizacija programa „Zdravo starenje“

U periodu od 4. septembra do 31. decembra 2018. godine, uz podršku Grada Banja Luka i Centra za socijalni rad, Gradska organizacija Crvenog krsta Banja Luka počeće realizaciju programa „Zdravo starenje“.

Cilj programa je da se sugrađanima treće životne dobi omogući da učestvuju u preventivnim aktivnostima koji utiču na kvalitetniji i zdraviji život.

Aktivnosti se realizuju u četiri mjesne zajednice:

  • Zalužani (društveni dom);
  • Dragočaj (društveni dom/prostorije mjesne zajednice);
  • Starčevica (Dnevni centar za stara lica);
  • Obilićevo (Dom penzionera).

Pored Gradske organizacije Crvenog krsta u realizaciji programa učestvuju Udruženje penzionera grada Banje Luke i Omladinski komunikativni centar.

Učesnici programa će imati priliku da budu uključeni u aktivnosti kao što su: korektivna gimnastika, učenje stranih jezika, heklanje i vez, škola korištenja pametnih telefona, takmičenje u šahu, medicinsko savjetovanje, kulinarske sekcije i slično.

U prvom mjesecu, realizovaće se radionice preventivno-korektivne gimnastike, predavanja na temu pružanja prve pomoći i samopomoći, predavanje o štetnosti pušenja, radionica o organskoj poljoprivredi i dr.

U toku programa planirano je obilježavanje Svjetskog dana srca i Svjetskog dana dijabetesa, kada će korisnici imati priliku da učestvuju na predavanju o prevenciji ovih oboljenja.

Na sve četiri lokacije biće raspoređeni volonteri koji će u direktnom radu sa korisnicima učestvovati u realizaciji aktivnosti.

U početnim aktivnostima biće provedene ankete i procjena potreba učesnika programa, na osnovu kojih će se vršiti unapređivanje kvaliteta programa.

Učesnici u realizaciji programa pohađali su akreditovani program obuke uz podršku Udruženja „Partnerstvo za javno zdravlje“ iz Sarajeva i Populacijskog fonda Ujedinjenih nacija u BiH (UNPFA).

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button