Društvo

Prilikom kontrole autobusa najčešći nedostaci na kočionom sistemu

Vanredni tehnički pregledi autobusa

Vanrednim tehničkim pregledom 273 autobusa u Republici Srpskoj utvrđeno je da ih je 30 odsto saobraćalo sa nekom vrstom neispravnosti, najčešće na kočionom sistemu, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i veza Srpske.

 

Preventivna akcija besplatne kontrole tehničke ispravnosti i opremljenosti autobusa sprovedena je od 20. avgusta do 3. septembra, a autobusi su pregledani na 32 stanice za tehnički pregled u Republici Srpskoj.

– Od ukupnog broja pregledanih, nedostaci su utvrđeni na 81 autobusu. Kod 55 vozila neispravnosti su se odnosile na kočioni sistem, kod 26 na uređaje za osvjetljenje i svjetlosnu signalizaciju, kod 13 na sistem za upravljanje i kod 18 na elemente vješala, osovine i točkove. Oprema je nedostajala na tri autobusa – navode u Ministarstvu.

Svi autobusi su upćeni na otklanjanje uočenih nedostataka, nakon čega će ponoviti tehnički pregled.

U Ministarstvu ističu da se akcija tradicionalno sprovodi pred početak školske godine.

– Troškove kontrole tehničke ispravnosti autobusa snosile su stanice za tehnički pregled, a ove godine akciji se odazvalo 58 stanica koje su registrovane za tehnički pregled autobusa, kao i 49 prevoznika-vlasnika vozila -navedeno je u saopštenju.

Osim Ministarstva saobraćaja, akciju su sprovodili Ministarstvo unutrašnjih poslova, Privredna komora, Asocijacija stanica za tehnički pregled, Stručna institucija za tehnički pregled vozila i Auto-moto savez Republike Srpske.

Izvor
ATV
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!