Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Potpisan ugovor o dogradnji OŠ “Branko Radičević”

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević potpisao je danas u Banjaluci ugovor za dogradnju objekta Osnovne škole "Branko Radičević" u banjalučkom naselju Starčevica vrijedan 1.399.478 KM, čime će biti riješen dugogodišnji problem nedostatka prostora.

Malešević je ugovor potpisao sa Zoranom Popićem, direktorom firme “Građenje” sa Pala koja je izvođač radova, i direktorom Republičke direkcije za obnovu i izgradnju Slavkom Vukajlovićem.

Malešević je rekao novinarima u Banjaluci da je rok za završetak dogradnje škole 120 dana, što znači da bi učenici nastavu u drugom polugodištu trebalo da pohađaju u znatno boljim uslovima.

On je naveo da školu trenutno pohađa oko 1.800 učenika i da su u njoj uslovi za izvođenje nastave otežani jer učenici nemaju mogućnost da pohađaju sekcije i nemaju produženi boravak, kao što je to slučaj u drugim školama.

“Dogradnjom devet učionica, kako je planirano, i prostora koji će spajati novi i stari objekat, problemi u ovoj školi biće riješeni”, naglasio je Malešević.

On je dodao da će učenici nastavu moći da pohađaju u dvije smjene, a ne u tri, kako je do sada bio slučaj, te da između smjena imaju aktivnosti kao i učenici u drugim školama.

Direktor firme “Građenje” Zoran Popić rekao je da će učiniti sve da ugovor bude realizovan u predviđenom roku od 120 dana.

Direktor Republičke direkcije za obnovu i izgradnju Slavko Vukajlović naglasio je da će Direkcija investitoru i resornom ministarstvu pružiti stručnu pomoć u nadzoru u svim fazama građenja.

Izvor
Srna
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button