Hronika

Ubica Šijanov džip pokosio sa 15 metaka i nestao u šiblju

Ubica je na džip Damira Ostojića, zvanog Šijan (42), iz Banjaluke, koji je usmrćen u srijedu uveče, ispalio najmanje 15 hitaca, a prvi rezultati istrage govore da je zločin pomno planiran danima.

Tome u prilog ide i činjenica da je na Ostojića pucano kada je “rendž roverom” usporio da skrene prema kući u srijedu oko 23.30 časova u Kozarskoj ulici.

Ubica je pripremio sačekušu i iz automatske puške ispalio rafal ka njegovom autu.

Loading...

U pucnjavi je ranjena i Ostojićeva supruga Sandra Jošić (40), koja je zadobila više prostrelnih rana. Ona je prevezena u Univerzitetski klinički centar RS, gdje je zadržana na liječenju.

– Pacijentkinja S. J. zadobila je prostrelne rane gornjih i donjih ekstremiteta, grudnog koša i lica. Trenutno je svjesna i stabilna. Sve dalje prognoze su neizvjesne – kazali su juče iz UKC-u RS.

Izvor blizak istrazi je kazao da se pretpostavlja da je ubica iz Kozarske pobjegao prema ulici Bolanog Dojčina kroz drveće i šiblje.

– Prema položaju pronađenih čahura, izgleda da ga je sačekao kod drveta u blizini skretanja u ulicu Duška Trifunovića, gdje i živi. Čim je Ostojić skrenuo lijevo, on je na njega ispalio rafal i pucajući pobjegao desno prema gustom drveću i ulici Bolanog Dojčina. Gore ga je vjerovatno sačekao saučesnik s kojim je i pobjegao. U tom šumovitom dijelu pronađeni su i tragovi koji ukazuju na to da je tuda neko nedavno hodao – kazao je izvor.

Sumnje da je zločin pripreman podgrijava i činjenica da se samo dva dana prije ubistva naprasno pokvarila rasvjeta kod njegove kuće. On je, kako saznajemo, nedavno zvao majstore iz jedne firme da vide šta je sa rasvjetom.

– Sve ukazuje na to da je ubica znao kada Ostojić dolazi kući i gdje živi, pa mu je pripremio sačekušu. Pretpostavlja se da je u svemu imao pomagače koji su pratili žrtvu i isključili rasvjetu kako bi pripremili teren, a možda je kvar rasvjete samo slučajnost. Sve se ispituje – kazao je ovaj izvor.

Prema nezvaničnim informacijama, odmah nakon ubistva i tokom jučerašnjeg dana privođeno je više osoba iz kriminalnog miljea kako bi bio provjeren njihov alibi. Istragu ovog zločina vodi Republičko javno tužilaštvo, a kako saznajemo, na licu mjesta pronađeno je 15 čaura koje će biti poslate na vještačenje. Mještani Kočićevog vijenca, gdje se zločin desio, kažu da su oko ponoći čuli rafalnu paljbu.

– Izašao sam na balkon i u prvi momenat nisam ništa vidio, ali se ubrzo pojavilo više policijskih vozila pod rotacijama. Uviđaj je trajao cijelu noć, a tijelo nesrećnog iz vozila je izvučeno tek pred zoru. Ne znam detalje, ali ovaj zločin ima potpis mafije – kazao je jedan mještanin Kozarske ulice, ne želeći da se predstavi.

Tokom opsežne istrage, koja je trajala i juče cijeli dan, ova ulica je bila pod opsadom brojnih policijskih patrola. Policajci su “češljali” svaki njen centimetar. Zaustavljali su i legitimisali prolaznike, a veći broj policajaca išao je do vrata do vrata okolnih kuća i stanova ispitujući da nisu vidjeli nešto sumnjivo.

Na mjestu zločina bili su i visoki funkcioneri MUP-a RS, kao i i republički tužilac za organizovani kriminal Miodrag Bajić, te inspektori Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS.

Kozarska ulica bila je blokirana nekoliko časova od raskrsnice prema Zelenom mostu do izlaza iz grada ka Jajcu.

Poznat

Ubijeni Damir Ostojić poznat je policiji po krivičnim djelima. U Ostojićevom policijskom dosijeu, između ostalog, zabilježeno je i šest krađa koje je počinio prije 2000. godine. Osim toga, tokom 2011. osuđen je na šest mjeseci zatvora i novčanu kaznu od 2.000 maraka zbog pokušaja ubistva na mah.

Tada je pucao na Jelenka Sjenicu, koga je ranio. Te godine je dovođen u vezu sa drogom, a godinu kasnije je privođen i zbog izazivanja opšte opasnosti. Ostojić je bio i vlasnik jednog kafića, a priča se da je držao i više aparata za igre na sreću. Njegova supruga Sandra vlasnica je salona za ljepotu. Ovaj par je u Banjaluci poznat i po “životu na visokoj nozi”, a uvijek su vozili skupe automobile. Iza Ostojića je ostalo troje djece.

Izvor
Glassrpske/ Nebojša Tomašević
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!