Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

RTRS pita da li je pojavljivanje opozicije na Trgu potvrda političke pozadine pokreta “Pravda za Davida”? (VIDEO)

Iako se već mjesecima govori o tome da pokret Pravda za Davida svojom ikonografijom i porukama podsjeća na neke pokrete koji su u drugim zemljama izazivali obojene revolucije, do sada su članovi grupe odbijali takve sličnosti.

Međutim, u danu kada je PDP-ov kandidat za poslanika napravio incident provokacijom predsjednika Republike i premijerke, na Trgu se prvi put čuje jedna riječ. Revolucija!

Samo dva dana kasnije, na Trgu se otvoreno pojavljuju i lideri opozicije… Da li su tako skup i definitivno uključili u izbornu kampanju?

Dolazak Vukote Govedarice, Branislava Borenovića, Igora Crnatka, Adama Šukala i Draška Stanivukovića na Trg Krajine pratila je kamera agencije koja radi kampanju opoziciji, i ubrzo je na internetu objavljen spot.

Opozicija aktivno učestvuje u skupu i ikonografiji, još iz marta. Praktično i ne kriju da je projekat Pravda za Davida, dio njihove predizborne ponude. Nakon tvrdnji da neće biti izbora, uslijedila je nova – biće revolucija, kaže Dragičević.

Riječ revolucija je prvi put izgovorena. Ruka kao ruka u brojnim obojenim revolucijama. Tu su pjesma, svakodnevni performansi, a onda i provokacije. Vrijeđa se sve što nosi predznak Republike Srpske, MUP, predsjednik, Vlada, RTRS, a onda i SPC.

Medijski je podrška neizostavna. Nevladin sektor, podobni mediji, strogo kontrolisane društvene mreže. Svi ostali su protivnici, sotone i oni koje treba vrijeđati i napadati. Kroz cijeli igrokaz provlači se priča o jednoj i unitarnoj BiH.

Grupa oko Davida je ista kao grupa oko Vulića prije nekoliko godina. To kriju kao zmija noge, kao što kriju odakle stiže podrška.

Јedna je i od članova Udruženja Prijedorčanki Izvor. Onog istog koje tvrdi da se u Prijedoru dogodio genocid nad Bošnjacima. O tome, ali i o drugim stvarima kojima se pojedinci u Grupi bave u narednim danima.

Izvor
RTRS
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button