Banjaluka

Konkurs: Prijavite projekte iz kulturnog i umjetničkog stvaralaštva

Grad Banja Luka raspisao je danas javni konkurs za sufinansiranje projekata kulturnog i umjetničkog stvaralaštva za 2018. godinu.

Moguće je prijaviti projekte iz oblasti umjetničkog stvaralaštva, produkcije i interpretacije za 2018. godinu, kojima se podstiče:

  • savremeno stvaralaštvo i kreativne industrije umjetničkog stvaralaštva, produkcije i interpretacije iz djelatnosti koje su utvrđene Zakonom o kulturi,
  • amatersko kulturno i umjetničko stvaralaštvo,
  • sprovođenje i unapređivanje edukacije u oblastima kulture,
  • dječije stvaralaštvo, stvaralaštvo za djecu i mlade u oblasti savremenog umjetničkog stvaralaštva, produkcije, kreativnih industrija i podsticanje mladih talenata,
  • kulturni i kreativni rad osoba sa invaliditetom i dostupnost svih kulturnih sadržaja osobama sa invaliditetom,
  • umjetničko i kulturno stvaralaštvo društveno osjetljivih grupa, i
  • decentralizacija kulture.

U skladu sa Strategijom razvoja kulture Grada Banja Luka 2018-2028, projekti koji se budu odnosili na: savremeno stvaralaštvo i kreativne industrije, sprovođenje i unapređivanje edukacije u oblastima kulture, i decentralizaciju kulture, smatraće se prioritetnim u odnosu na ostale projekte.

Visina sredstava koja se mogu dodjeliti po jednom projektu iznose do 15.000 KM, a subjekt u kulturi koji konkuriše može prijaviti maksimalno dva projekta.

Prijave na javni konkurs sa potrebnom dokumentacijom potrebno je dostaviti do 8. oktobra Odjeljenju za kulturu, turizam i socijalnu politiku, putem prijemne kancelarije Gradske uprave Grada Banja Luka, broj 14, u zatvorenoj koverti, sa naznakom: Javni konkurs za sufinansiranje projekata kulturnog i umjetničkog stvaralaštva, broj: 10-6-467/18 ili putem pošte – preporučeno, na adresu: Grad Banja Luka, Gradska uprava, Odjeljenje za kulturu, turizam i socijalnu politiku, Trg srpskih vladara 1, Banja Luka.

Sve informacije u vezi sa javnim konkursom zainteresovani mogu dobiti putem telefona broj: 051/244-444 lokal 758, ili direktno u kancelariji broj 26.

Kompletan javni konkurs i obrasce možete preuzeti ovdje.

Izbor članova Komisije: Javni poziv

Prijave pristigle na javni konkurs razmatraće Komisija za vrednovanje projekata kulturnog i umjetničkog stvaralaštva, čiji će članovi biti izabrani putem javnog poziva koji je danas takođe paspisan i koji se može preuzeti ovdje.

Izvor
Gradska uprava
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!