Hronika

Boksera koji je pretukao novinara udaljuju s posla

Marko Čolić Roda (31), bokser iz Banjaluke, koji je pritvoren zbog pokušaja ubistva novinara RTV BN Vladimira Kovačevića (36), biće udaljen s posla vozača u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović”.

Čolić je u Zavodu zaposlen od 5. avgusta 2010. godine, s tim što je na neodređeno primljen od 5. jula 2012. godine.

“U skladu sa Zakonom o radu, radnik se u slučajevima određivanja pritvora udaljuje s rada, od prvog dana pritvora pa sve dok pritvor traje, o čemu poslodavac donosi odgovarajuće rješenje”, rekli su za “Nezavisne” iz Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović”.

Kako su dodali, svi postupci Zavoda, a u vezi s ovim radnikom, biće usklađeni s pozitivnim zakonskim propisima, opštim aktima Zavoda i postupanjima pravosudnih institucija.

Čolić je osumnjičen da je, s najmanje još jednim saučesnikom, teleskopskim palicama, 26. avgusta oko 20.40, u banjalučkoj Ulici Banović Strahinje, gotovo na kućnom pragu, premlatio Kovačevića, oca dvoje maloljetne djece.

Policija traga za najmanje još jednim napadačem, te istražuje motive napada, koji je i te kako uznemirio Kovačevićeve kolege, koje očekuju da se ovaj slučaj potpuno rasvijetli.

Izvor
NN
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!