Društvo

Otvorena „Mocart arena“ u Parku Mladen Stojanović

U Parku Mladen Stojanović, juče su otvoreni rekonstruisani sportski tereni za košarku, rukomet i mali fudbal, koji će od sada nositi naziv “ Mocart arena”, jer je sredstva za obnovu obezbijedila kompanija “Mocart kladionice”. Terene su svečano otvorili proslavljeni srpski sportisti – košarkaš Žarko Paspalj i rukometaš Ratko Nikolić, kapiteni reprezentacije u svoje vrijeme.

Svečanom otvaranju prisustvovao je i gradonačelnik Igor Radojičić koji je naglasio da je Park Mladen Stojanović oduvijek bio omiljeno mjesto za okupljanje mnogih Banjalučana i da su sadražaji u parku obogaćeni i obnovljeni.

– Pored sportskih terena koje danas otvaramo, prošle godine smo, takođe u saradnji sa društveno odgovornim kompanijama, otvorili dječije igralište, osposobljena je fontana, a ove godine smo izgradili trim stazu oko cijelog parka. Ostaje nam još da uredimo društvene prostorije koje se nalaze u samom centru parka – rekao je gradonačelnik.

Loading...

Radojičić je zahvalio kompaniji „Mocart“ što je obnovila i oživjela igrališta u najvećem banjalučkom parku, te podsjetio da je u okviru projekta izgradnje sportske infrastrukture u toku gradnja sportske dovrane na mjestu nekadašnjeg Šoping centra i najavio da su u planu još dvije fiskulturne dvorane na Laušu i Starčevici.

– Radimo i na projektu povratka sporta u škole, a ponosan sam što smo uspjeli dobiti Svjetsko prvenstvo u biciklizmu 2021. godine, što će biti jedan od najvećih sportskih događaja u našem gradu u proteklih nekloliko decenija. Kada je u pitanju saradnja sa društveno odgovornim kompanijama, do sada imamo izgrađenih 18 dječijih igrališta i u toku je gradnja još dva. Ovdje imamo obnovu sportskog terena, a neke kompanije su se odlučile za vrtiće – istakao je Radojičić.

Proslavljeni košarkaš Žarko Paspalj, osvajač evropskih, svjetskih i olimpijskih medalja, rekao je da je izuzetno srećan što je danas imao priliku da otvori obnovljene terene i da se druži sa najmlađima.

– Čuo sam od domaćina da se djeca ovdje okupljaju tokom cijelog dana i to najveća dobit iz ove priče. To meni čini posebno zadovoljstvo. Mi veoma moramo da vodimo računa o našim najmlađim. Promijenile su se životne navike i danas imamo manje mladih koji žele da se bave sportom. Zato moramo učiniti sve da ih privolimo da dođu na sportske terene – poručila je legendarna ljevica jugoslovenske košarkaške reprezentacije.

Kapiten rukometne reprezentacije SR Jugoslavije i Srbije i nekadašnji igrač banjalučkog Borca Ratko Nikolić, ocijenio je obnovu terena u Parku Mladen Stojanović fenomenalnim projektom, jer će mnogo značiti mladima koji žele da se bave sportom. On je dodao da danas postoje mnogo bolji uslovi za bavljenje sportom nego u vrijeme kada je on počinjao, te izrazio nadu da će i ovi tereni dati neke nove sportske veličine i reprezentativce.

Obnova sportskih terena u Parku Mladen Stojanović, pokrenuta je na inicijativu Savjeta MZ Rosulje, a kompanija “Mocart kladionice” je donirala 52.000 KM za ovaj projekat.

– Tereni za mali fudbal, košarku i rukomet u potpunosti su sanirani, uključujući izmjenu asfaltnog sloja, postavljanje novih ivičnjaka te zamjenu kompletne sportske infrastrukture – koševa, golova i zaštitne ograde. Takođe, veoma značajno je i to što je postavljena rasvjeta pa će tereni biti korišteni u večernjim časovima – rekao je Siniša Mrkobrada, predsjednik Savjeta MZ Rosulje.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!