Hronika

Sudska policija RS u akciji: Bludničio nad djevojčicom pa izbjegavao pravosnažnu kaznu

Sudska policija Republike Srpske uhapsila je pedofila Dragu Marčetića i zločinca Marinka Miljevića za kojima je banjalučki Osnovni sud raspisao potjernice, jer se nisu javili na izdržavanje zatvorske kazne, saznaje Srpskainfo.
Tokom hapšenja bjegunci nisu pružali otpor i odmah su sprovedeni na izdržavanje pravosnažnih zatvorskih kazni u banjalučki zatvor.

Drago Marčetić iz Banjaluke pravosnažno je osuđen u martu 2016. godine na tri godine zatvora zbog seksualnog napastvovanja desetogodišnje djevojčice.

Loading...

Prema presudi, Marčetić je 26. novembra 2013. godine došao u stan u banjalučkom naselju Starčevica, a u kojem je djevojčica živjela sa roditeljima.

Kada je ostao nasamo sa djevojčicom, bludnik joj je zavukao ruku pod bluzu. Djevojčicu je potom pozvao da s njim ide da pogledaju njegov automobil. Obećao joj je, pritom, da će je odvesti do zlatare i da će joj kupiti prsten.

Kada su ušli u auto, zaključao ga je i nasrnuo na djevojčicu ljubeći je u usta i po licu. Djevojčica mu se opirala, ali on je nije puštao već je nastavio da je ljubi. U jednom trenutku skinuo je sa sebe pantalone i gaće, ali tada je djevojčica nekako uspjela da otvori vrata vozila, pa je pobjegla. Zatim je, na ulazu u zgradu, srela oca, a napasnik je ubrzo otkriven i uhapšen.
Sud je Marčetiću izrekao nisku kaznu, zbog više olakšavajućih okolnosti. Tako je između ostalog, kao olakšavajuća okolnost uzeta ona da je od bludničenja nad djevojčicom do izricanja presude proteklo tri godine. Na strani optuženog je i što je imao korektno ponašanje tokom suđenja, te što nije bio osuđivan.

Uhapšeni Marinko Miljević pravosnažno je osuđen u maju prošle godine na osam godina zatvora zbog ratnog zločina počinjenog 1992. godine.

Prema presudi, Miljević je kao pripadnik Vojne policije VRS u selu Gornji Budelj kod Ključa iz automatske puške ispalio kraći rafal i usmrtio Azemu Kučuković. Miljević je sa trojicom komšija došao u selo kako bi provjerio ko je zapalio kuće Bošnjaka. –Iz kuće je izašla Azema Kučuković koja je dozivala svoju snahu, nakon čega je Miljević ispalio kraći rafal iz automatske puške i ubio je- navedeno je u pravosnažnoj presudi.

Naredbe suda

Željko Dragojević direktor Sudske policije RS, izjavio je da su realizovane ukupno četiri naredbe banjalučkog Osnovnog suda. Osim Drage Marčetića i Marinka Miljevića, sudska policija uhapsila je još dvije osobe i to Ljubišu Jerkovića koji je uplatio novčanu kaznu i Vladimira Vučenovića koji je sproveden u KPZ Banjaluka.

Izvor
srpskainfo
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!