Hronika

Tinejdžer i dječak iz Kozarca pljačkali kuće i crkvu

Tinejdžer (16) i dječak (12) iz Kozarca kod Prijedora osumnjičeni su da su opljačkali 11 kuća, dva poslovna objekta i crkvu u ovom mjestu.

U Policijskoj upravi Prijedor rekli su da maloljetnike terete da su teške krađe počinili do 20. do 29. septembra. Prema nezvaničnim informacijama, dvojica lopova provaljivali su u kuće čiji vlasnici borave u inostranstvu ili u objekte koji su bili zatvoreni. Na njihovoj meti bile su i prostorije lokalnog Fudbalskog kluba Mrakovica i Udruženja žena “Kamičani 2015” u Društvenom domu u Kamičanima.

– Dvojac je provaljivao kroz prozore koje su razbijali, a potom bi, nakon premetačine, krali razne vrijedne predmete, od tehničkih uređaja do nakita. Krali su sve što su mogli ponijeti, a u fudbalskom klubu ukrali su lopte. Pošto žive u Kozarcu, znali su u kojim objektima i kućama nema vlasnika – rekao je izvor “Glasa Srpske”.

Nakon što ih je identifikovala, policija je u njihovim kućama pronašla dio ukradenih predmeta. Pretpostavlja se da su plijen namjeravali da prodaju.

Osumnjičeni tinejdžer i dječak terete se i da su od 8. do 26. septembra provalili u katoličku crkvu Blažene Djevice Marije u Kozarcu, zvanu “Mehmedova crkva” ili “Crkva pokajnica”. I tu su razbili prozor, a oštetili su i vrata. Nakon premetačine, iznijeli su dvije gipsane statue Djevice Marije, jednu su ostavili kod obližnjeg krsta kod crkve, a drugu bacili. U policiji su rekli da u ovom slučaju maloljetnike sumnjiče da su počinili krivično djelo oštećenje ili oduzimanje tuđe stvari. Vrijednost stvari za koje se sumnjiče da su ih ukrali tek treba da se procijeni.

Prema nezvaničnim informacijama, prije otkrivanja ovih slučajeva maloljetnici nisu bili poznati policiji. Oni se nalaze na slobodi i slijedi im ispitivanje.

Procedura

Osumnjičeni će biti ispitani u policiji u skladu sa Zakonom o zaštiti u postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku.

– Na saslušanju biće prisutni branilac, posebno obučeni inspektori za rad sa maloljetnicima, socijalni radnik, kao i roditelji maloljetnika – naveli su u Policijskoj upravi Prijedor.

Izvor
glassrpske/Nevena Bunić
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!