Kultura

Brodvejski mjuzikl u Narodnom pozorištu RS

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH, u saradnji sa Narodnim pozorištem RS, najavljuje završnu predstavu brodvejskog hit mjuzikla “Dvadeset peto takmičenje u spelovanju u okrugu Putnam”. Predstava će biti održana sutra veče u Narodnom pozorištu RS u Banjaluci, s početkom u 20 časova.

Mjuzikl “Dvadeset peto takmičenje u spelovanju u okrugu Putnam” priča je o grupi tinejdžera štrebera u potrazi za slavom, koji pokušavaju izvojevati pobjedu na regionalnom takmičenju u spelovanju riječi i osigurati učešće na državnom takmičenju u Vašingtonu.

Istovremeno, publika ima priliku upoznati se i sa njihovim smiješnim, ali i dirljivim životnim pričama van samog takmičenja. Ovaj hit mjuzikl izvođen je tri godine zaredom na Brodveju, gdje je osvojio i dvije “Tony” nagrade. Predstava je pogodna za publiku starosti od 12 godina pa nadalje.

Mjuzikl je okupio 16 mladih glumaca i glumica, pjevača i pjevačica iz gradova širom BiH. Produkcijski tim predvode Eron Tilen, umjetnički direktor čikaškog “Marriott” teatra, i Rajan T. Nelson, profesor na “Northwestern University” i muzički direktor “Marriott” teatra.

Izvor
NN
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!