Društvo

Krijumčari ljudi naplaćivali migrantima 4.000 evra

Pripadnici Granične policije BiH od ranih jutarnjih časova pretresaju objekte na području Sarajeva i Mostara u okviru operativne akcije “Centar” kojom su obuhvaćene osobe osumnjičene da su organizovale krijumčarenje ilegalnih migranata, uglavnom državljana Indije, Pakistana, Irana i drugih zemalja.

Iz Tužilaštva BiH, po čijem nalogu se sprovodi akcija, saopšteno je da je sprovedena opsežna istraga i prikupljeni dokazi da su ilegalni migrant u BiH krijumčareni sa područja Crne Gore i Srbije, nakon čega je organizovan njihov ilegalni boravak i smještaj u BiH, te dalji prevoz i krijumčarenje prema zemljama EU.

Organizatori krijumčarenja naplaćivali su od migranata oko 4.000 evra po osobi.

Tokom operativne akcije dokumentovano je najmanje 50 slučajeva krijumčarenja migranata.

Među osumnjičenim osobama ima i stranih državljana koji su se u BiH lažno predstavljali kao emigranti i prikrivali svoje razloge boravka u BiH kako bi mogli stupati u kontakt sa ilegalnim migrantima, vršiti krivična djela i ostvarivati nezakonitu imovinsku korist, navodi se u saopštenju.

Operativna akcija “Centar” predstavlja značajnu aktivnost u borbi na otkrivanju I sprečavanju krijumčarenja ilegalnih migranata preko teritorije BiH, ističu iz Tužilaštva BiH.

Nakon izvršenih pretresa, osumnjičene osobe biće predate postupajućem tužiocu koji će ispitati osumnjičene, nakon čega će donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

Iz Granične policija BiH prethodno je saopšteno da su uhapšena dvojica državljana Pakistana i po jedan iz Irana i BiH.

Izvor
Srna
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!