Politika

Radović: Ne bih da licitiram sa mjestima, odlučićemo zajedno sa partnerima (VIDEO)

DNS je ostvario svoje ciljeve, poručuju iz te stranke dan nakon izbora. Mnogo su polagali u njihovog novog člana, bankara Milana Radovića koji je opravdao očekivanja jer je u izbornoj jedinici tri, u kojoj je bio kandidat, osvojio najviše glasova. Dobio ih je 600 više od od predsjednika NS RS Nedeljka Čubrilovića.

Radović za ATV kaže da je tajna velikog broja glasova bila u animiranju novih glasača, ali i novom programu koji je predstavio. Dalje ambicije DNS-a, ali i lične ne otkriva. U političkim krugovima se, čak, spekulisalo da bi ga mogla zapasti i premijerska fotelja nakon izbora. Ipak, kaže, sve će, biti odlučeno zajedno sa koalicionim partnerima.

“Mi smo uradili sve i održali riječ, kao što i jeste naš slogan, “Riječ je riječ”, sad slijedi odgovorno, nastavljamo sa sloganom, to je stvar dogovora, šta će ko da dobije, ne bi licitirao sa mjestima i imenima, mi ćemo zauzeti svoj stav na organima stranke”, istakao je Milan Radović.

Radović je, definitivno, osvježenje u DNS-u, kažu analitičari. I ne samo u toj stranci, već i na političkoj sceni. Zbog toga bi stranka u koju je došao mogla da ima samo koristi, poručeno je sinoć u ATV-ovom izbornom specijalu.

“DNS kao partija u kojoj očekujemo da nešto skoči, iz razloga što ima jedno novo lice, koje je možda jedno najznačajnije lice u ovom izbornom ciklusu, gospodin Radović koji je zaista osvježenje i najznačajnija pojava na izbornim listama u ovom periodu, može očekivati skok, ali ne onoliki koliki se mogao očekivati kada su im prišli pojedini krupni kandidati iz krupnih partija”, istakao je Nenad Novaković, novinar.

Osim Milana Radovića, sigurno mjesto u Narodnoj skupštini Republike Srpske imaju Darko Banjac i Zoran Spasojević.

U izbornoj jedinici 3 iza Radovića i Čubrilovića su Borivoj Obradović i Radmila Kocić Ćućić za koje u Parlamentu Srpske neće biti mjesta. Iz ministarske fotelje u poslaničku može i Dane Malešević koji je jedini prošao iz izborne jedinice 2.

Novi stari poslanik iz izborne jedinice 7 ostaje i Spomenka Stevanović, dok iz izbornih jedinica 3, 5, i 8 DNS će imati po jednog poslanika. Bolji rezultat DNS ostvario je i u izbornoj jedinici 6, ali u izbornoj jedinici 4 DNS je ostao bez mandata.

“U potpunosti možemo biti zadovoljni ostvarenim rezultatima izbora, šta će se dešavati kad to bude konačno i kad krenu pregovori oko formiranja vlasti, logično je da će ova vlast u naredne četiri godine imati snažniju podršku” istakao je Dragomir Jovičić, šef izbornog štaba DNS-a.

Očekivano najbolji rezultat DNS je ostvario u izbornoj jedinici 1. Osvojili su više od 12 hiljada i 800 glasova i samim tim imaće dva poslanika.

“DNS je pobijedio po svim listama, pobijedio je i za NS RS i PBiH, a pobijedili su i kandidati za člana Predsjeništva i predsjenika Republike Srpske koje je podržavao DNS”, istakao je Milenko Đaković, predsjednik prijedorske Gradske organizacije DNS-a.

Cilj DNS-a bilo je i jedno mjesto u Parlamentu BiH. Toliko su i dobili putem kompenzacije, pa će Dragutin Rodić biti DNS-ov predstavnik u Sarajevu. Kada se podvuče crta, DNS je, prema preliminarnim rezultatima, za Narodnu skupštinu Srpske dobio 67.823 glasa. Dok su za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH četvrti sa 47.473.

Izvor
ATV
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!