Društvo

Policija neće dozvoliti kretanje migranata na teritoriji Srpske

Ćulum: Nećemo dozvoliti kretanje migranata na teritoriji Srpske bez nadzora

Policija će intenzivirati rad i aktivnosti na području svih policijskih uprava s ciljem pronalaska ilegalnih migranata i njihove predaje Službi za poslove sa strancima ili Graničnoj policiji BiH, rekao je Srni direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum.

Ćulum je podsjetio da je zadatak Koordinacionog tijela Vlade Republike Srpske za praćenje kretanja ilegalnih migranata da operativno sprovodi aktivnosti s ciljem praćenja ulaska, zadržavanja i kretanja migranata i njihovog što bržeg prolaska kroz Srpsku.

Loading...

Prema njegovim riječima, Koordinaciono tijelo Vlade Srpske za praćenje kretanja ilegalnih migranata i policija posebno vode računa o humanom postupanju prema migrantima, pružaju im medicinsku pomoć, a posebna pažnja posvećena je ženama i djeci kao osjetljivim kategorijama.

On je dodao da osim humanitarnog, zdravstvenog i finansijskog migracije postaju i bezbjednosni problem.

Podaci Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pokazuju da je policija do sada na teritoriji Srpske pronašla 3.400 ilegalnih migranata, a najveći broj pronađen je na području policijskih uprava Bijeljina i Zvornik. U posljednja tri mjeseca policija Srpske je dnevno u prosjeku pronalazila 25 migranata.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!