Politika

Dačić odgovorio Komšiću: I ja smatram da Republika Srpska može da bude nezavisna

BiH nije priznala samoproglašeno Kosovo i ako članovi Predsjedništva BiH ne poštuju teritorijalni integritet Srbije treba da znaju da narušavaju prijateljske odnose. Time će izazvati recipročnu reakciju, rekao je šef srpske diplomatije Ivica Dačić, reagujući na izjavu Željka Komšića da je za njega Kosovo nezavisna država.

– Novoizabrani hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić još nije ni stupio na dužnost, a već se potrudio da provocira Srbiju svojom izjavom da smatra da je Kosovo nezavisna država. I ja lično smatram da Republika Srpska može da bude nezavisna država kad to može i Kosovo, ali Srbija ima zvaničnu spoljnu politiku po kojoj priznaje teritorijalni integritet BiH – rekao je Dačić.

Kako je dodao, Komšić bi morao da zna da je on sada na čelu BiH, u kolektivnom organu i da je spoljna politika te zemlje samo ono što je odluka Predsjedništva.

– BiH nije priznala Kosovo i ako članovi Predsjedništva ne poštuju teritorijalni integritet Srbije, treba da znaju da narušavaju prijateljske odnose, kao i da će izazvati našu recipročnu reakciju. Umjesto toga, bolje je da se okrenemo saradnji i zajedničkoj budućnosti – zaključio je Dačić.

Izvor
Tanjug
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!