Magazin

Napitak od smokve i maslinovog ulja za regulisanje anemije i holesterola

Saznajte kako ga pripremiti i sve njegove prednosti.

Ako niste znali, smokve su plod visoko cijenjen širom svijeta. Ova hrana se može uzgajati u bašti i kao dekorativna biljka, jednostavno zbog egzotičnih listova.

Najbolje se uzgaja u blizini mora, jer ovo zdravo voće ne može podnijeti nisku temperaturu.

Pijte za liječenje astme, holesterola i anemije

Smokve su pune kalcijuma, kalijuma i cinka. Oni su takođe izvor gvožđa i vitamina C, E, K i A. Trebalo bi znati da sušene smokve imaju više kalorija nego svježe, pa ih treba konzumirati u manjim količinama kako bi se izbjeglo povećanje tjelesne težine.

Ovo piće će, međutim, poboljšati zdravlje digestivnog sistema, pomoći u smanjenju lošeg holesterola i smanjiti probleme sa disajnim putevima.

RECEPT

Sastojci:

  • 40 smokvi
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje

Priprema:

Postavite oko 40 smokvi u teglu i sipajte maslinovo ulje nad njima dok se tegla ne napuni do vrha. Zatvorite i držite je zatvorenom oko 40 dana. Smokve uglavnom apsorbuju ulje za to vrijeme, na taj način će koncentrisati njihove sastojke.

Upotreba:

Jedite smokve prije svakog obroka i osjećajte se zdravije. One su i efikasan lijek za liječenje astme, holesterola i anemije. Neophodno je koristiti ekstra djevičansko maslinovo ulje, ako imate ulje boljeg kvaliteta, ovaj lijek će trajati duže.

Izvor
Aura
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!