Politika

Borenović i Crnadak u Brisleu: Omogućiti poštene izbore

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović i potpredsjednik Igor Crnadak razgovarali su u Briselu sa Žozefom Dolom, predsjednikom Evropske narodne partije.

Ključne teme razgovora bile su nedavno održani Opšti izbori u Republici Srpskoj i BiH, kao i nastavak saradnje i djelovanja PDP-a u okviru Evropske narodne partije, čiji je PDP član od 2004. godine.

Predsjednik Borenović informisao je predsjednika Dola o atmosferi u kojoj održani Opšti izbori, brojnim nepravilnostima, manipulacijama i sprovođenim metodama izbornog inžinjeringa koji nisu u skladu sa demokratskim i evropskim principima.

Loading...

Borenović je naglasio neophodnost donošenja novog Izbornog zakona kojim bi bili omogućeni fer, demokratski izbori i kojima bi bila ispoštovana stvarna volja birača.

Igor Crnadak, Branislav Borenović i Žozef Dol
Igor Crnadak, Branislav Borenović i Žozef Dol

Tokom sastanka je naglašeno da su nezavisni mediji jedan od stubova demokratskog društva, da nezavisno, nepristrasno i tačno informisanje moraju biti okosnica izvještavanja javnih servisa u BiH, koji treba da služe interesima javnosti, a ne pojedinih političkih stranaka.

Borenović je upoznao Dola o dešavanjima na Trgu Krajine u Banjaluci, gdje roditelji sa hiljadama građana već sedam mjeseci svakodnevno traže istinu i pravdu za brutalno ubijenog sina Davida Dragičevića, te da je neophodno da se ovo ubistvo institucionalno riješi u što skorijem roku.

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović potvrdio je učešće delegacije PDP-a na Kongresu Evropske narodne partije koji će biti održan 7. i 8. novembra u Helsinkiju.

Izvor
BN
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!