Banjaluka

Najmlađi za štednju od NLB banke dobili kasice prasice

NLB banka Banjaluka proslvila Međunarodni dan štednje s mališanima

Međunarodni dan štednje tradicionalno se obilježava 31. oktobra, a ove godine NLB banka Banjaluka je ovaj dan odlučila proslaviti s mališanima iz OŠ “Miloš Crnjanski” i vrtića “Zvjezdica”.

Mališani su učili šta je to štednja i gdje se sve može štedjeti, i pritom su dobili poklone, od čega ih je najviše obradovala kasica prasica.

Loading...

Nađa, djevojčica iz vrtića “Zvjezdica”, kaže da novac štedi najčešće za patike i garderobu, a njen drug iz vrtića Pavle kaže da on štedi za odlazak na more.

Radovan Bajić, predsjednik Uprave NLB banke Banjaluka, kaže da je štednja osnov ekonomskog razvoja svake zemlje, te da djeca treba još od ranog djetinjstva da se upoznaju s radom banaka i koristima štednje.

“Želimo najmlađima približiti banke, da shvate već u ovom ranom periodu da su banke institucije s kojima će neizbježno imati saradnju, jer ne postoji drugi vid transakcija. Ova praksa će biti sve pristupačnija zbog savremenih sistema bankarstva”, rekao je Bajić.

Dodaje da je ukupan depozit u BiH veći od 23 milijarde, a od toga je 50 odsto depozita građana, što je ukupno oko 12 milijardi KM.

“U RS je ukupan depozit šest milijardi, od čega su 2,3 milijarde depoziti građana. Štednja građana RS je 2,2 milijarde, od čega je 720 miliona štednja u NLB banci, odnosno 30 odsto od ukupne štednje”, objasnio je Bajić.

Izvor
Nezavisne novine
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!