Banjaluka

Pogledajte rang listu srednjoškolaca koji su dobili stipendiju Grada Banjaluke

Grad Banjaluka u školskoj 2018/2019. godine stipendiraće ukupno 1.238 učenika srednjih škola, za šta će iz gradskog budžeta biti izdvojeno oko milion KM.

Odjeljenje za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport objavilo je danas rang listu učenika kojima je odobrena stipendija Grada Banjaluka, po osnovu uspjeha u školi i koja se može pogledati na ovoj internet stranici i na oglasnoj ploči u prizemlju zgrade Gradske uprave.

Prema njihovim podacima, na konkurs za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola prijavilo se ukupno 1.317 učenika, koji su konkurisali za jednu od tri vrste stipendija: prema socijalnom statusu, za deficitarna zanimanja i stipendije za uspjeh u školi.

Za stipendiju po osnovu socijalnog statusa konkurisalo je 615 učenika, za stipendiju za deficitarno zanimanje 51 učenik i za stipendiju po osnovu uspjeha u školi 651 učenik.

– Pozitivno je riješeno 1.238 zahtjeva, dok 79 zahtjeva ne ispunjava uslove konkursa. Komisija je razmotrila prijave po osnovu uspjeha u školi i utvrdila da 634 učenika ispunjava uslove propisane konkursom, te je, u skladu sa tim, izvršila bodovanje i sačinila rang listu – kazali su u nadležnom odjeljenju.

Kako su naveli, odobrene su i 564 stipendije za učenike koji su podnijeli zahtjeve po osnovu socijalnog statusa i 40 stipendija za deficitarna zanimanja.

– Kompletna obrada zahtjeva i priprema rješenja za dodjelu stipendija, trebalo bi da bude okončana do polovine novembra kada će i učenici stipendisti biti pozvani da preuzmu rješenja – zaključili su iz odjeljenja.

Odlukom o utvrđivanju visine sredstava za stipendiranje učenika i studenata iz Budžeta Grada Banjaluka, visini stipendija, deficitarnim i suficitarnim zanimanjima za školsku 2018/2019. godinu utvrđeno je da stipendije za uspjeh u školi i stipendije prema socijalnom statusu iznose 80 KM, a za deficitarna zanimanja 160 KM.

Sve gradske stipendije se isplaćuju u mjesečnim tranšama, i to deset mjeseci u godini.

Treba napomenuti, da je konkurs za studentske stipendije otvoren do 14. novembra ove godine. Takođe, Grad dodjeljuje tri vrste stipendija redovnim studentima prvog ciklusa, i to: prema socijalnom statusu, za deficitarna zanimanja i za uspjeh na studiju.

Najviši novčani iznos predviđen je za studente koji su izabrali neke od deficitarnih zvanja, i to mjesečno od 250 KM. Po socijalnom statusu i uspjehu na studiju, mjesečna stipendija iznosi 130 KM.

Rang listu pogledajte OVDJE.

Izvor
Gradska uprava
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!