Politika

Šešelj: Ja sam Bošnjak (VIDEO)

Lider srpskih radikala Vojislav Šešelj sinoć je u emisiji izjavio da je Bošnjak i da mu to uopšte ne smeta ali je imao objašnjenje šta pod tim tačno misli što je već nekoliko puta objašnjavao i u Hagu.

Šešelj negira etničku pripadnost muslimanskog naroda kao Bošnjaka i tvrdi da je riječ Bošnjak zapravo naziv za ljude koji dolaze iz Bosne a da nikako ne može biti etnička grupa.

“Ja sam Bošnjak, to mi je zavičajna pripadnost. Rođen sam u Bosni, u Sarajevu, u opštini Centar” rekao je lider srspkih radikala u emisiji „Ćirilica“ kod Milomira Marića, tokom polemike sa narodnim poslanikom i predsjednikom Bošnjačke demokratske zajednice Sanadžaka Muamerom Zukorlićem.

Vojislav Šešelj je govorio o tome da je među prvima potpisao peticiju za puštanje na slobodu Alije Izetbegovića, tadašnjeg komunističkog disidenta koji je robijao zbog djela “Islamska deklaracija”.

O pitanju Bošnjaka Šešelj se raspravljao i sa Sulemanom Tihićem koji je bio svjedok tužilaštva u slučaju protiv Šešelja.

Izvor
ATV
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!