Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Privreda

Uspješna prodaja parcele: Ulazi novi investitor u Poslovnu zonu

U Poslovnoj zoni „Ramići-Banja Luka“, putem javne licitacije, prodana je građevinska parcela od 10.883 kvadratna metra. Preduzeće „Termomontaža“ a.d. Banja Luka kupilo je ovu parcelu za 456.106 KM.

– Prodajom ove parcele, u Poslovnu zonu ulazi novi investitor, i to petnaesti po redu. Nadamo se da će, u što kraćem roku, početi graditi objekat privredne djelatnosti – kazao je načelnik Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje Radenko Laketić.

Kako je naveo, time su nastavljene stalne aktivnosti na stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta koji će rezultirati novim radnim mjestima.

Takođe, prodajom parcele u okviru Poslovne zone, Grad je ostvario značajne prihode, koji će omogućiti dalji razvoj povoljnog poslovnog okruženja na području Banje Luke.

Grad nastavlja da ulaže u razvoj zone u Ramićima s ciljem da Banja Luka dobije što više proizvodnih subjekata i time više novih radnih mjesta u realnom sektoru. Samo u posljednje tri godine u razvoj ove zone i njeno opremanje, uložena su tri miliona KM, uključujući i donatorska sredstva od oko 531.000 KM.

– I u 2019. godini radićemo na proširenju Poslovne zone u Ramićima, prije svega, na izgradnji potrebne infrastrukture i uvođenju novih investitora u ovu zonu – zaključio je Laketić.

Istovremeno, u pripremi su i dvije nove poslovna zone, i to „Jelšingrad“, koja bi trebala biti spremna za ulazak investitora u drugoj polovini iduće godine, i druga – „Vujinovići-Zapad“ uz magistarlni put Banja Luka – Gradiška.

Izvor
Gradska uprava
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Izdvojeno
Close
Back to top button