Društvo

Anton Kasipović: Za isplatu advokata 2,6 miliona maraka

Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović izjavio je danas da je Vlada Srpske u Nacrtu budžeta za narednu godinu predvidjela 2,6 miliona KM za izmirivanje obaveza za advokatske odbrane po službenoj dužnosti i da ne vidi razlog za njihov eventualni štrajk.

“Vlada Republike Srpske je uradila sve što je neophodno da budu izmirena višegodišnja dugovanja prema advokatima. Kvalitetna i dobra saradnja Vlade Srpske i Advokatske komore Republike Srpske je rezultovala ovakvim Nacrtom budžeta”, rekao je Kasipović.

On je istakao da Vlada Srpske u posljednje dvije godine redovno izmiruje i servisira sve obaveze prema advokatima.

“Imamo dobru saradnju sa Advokatskom komorom i ne razumijem razloge bilo kakvog otežanog rada ili eventualnog štrajka advokata u Srpskoj, jer je Vlada našla mogućnost da veoma brzo izmiri sve obaveze koje postoje”, dodao je Kasipović.

Predsjednik Advokatske komore Republike Srpske Branislav Rakić rekao je da je na Skupštini Advokatske komore odlučeno da advokati obustave rad po službenoj dužnosti od 1. februara 2019. ukoliko im ne budu isplaćena dugovanja, ali da Ministarstvo pravde preduzima sve da bi problem bio riješen.

On je naveo da se advokatima duguje 4.300.000 KM.

“Obustavićemo rad ako nam se ne isplate naknade iz 2010, 2011, 2012, 2013. i 2016. godine. Vlada redovno izmiruje obaveze za ovu godinu i nadam se da će problem biti riješen, te da neće biti obustave rada”, rekao je Rakić.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!