Hronika

Zbog direktora se potukli radnici Šumskog gazdinstva u Istočnom Drvaru

Ispred Šumskog gazdinstva “Klekovača-Potoci” u Istočnom Drvaru, čiji radnici protestuju već 13. dan, tražeći smjenu vršioca dužnosti direktora ovog gazdinstva Nikole Jankovića, potukli su se nezadovoljni radnik ovog gazdinstva i radnik koji podržava Jankovića.

Radnik čiji su inicijali M.B. zadobio je povrede i prevezen je u Hitnu službu Doma zdravlja u Ribniku, dok je radnika čiji su inicijali M.K. privela policija, javio je dopisnik Srne.

Predstavnik sindikata u ovom gazdinstvu Radenko Bosnić rekao je Srni da je situacija krajnje alarmantna, te podsjetio da su radnici nezadovoljni jer je Janković otpustio radnike iz Drvara i Istočnog Drvara, a zaposlio nove iz drugih opština.

Bosnić kaže da su radnici na rubu izdržljivosti i da prijete sukobi između radnika iz Istočnog Drvara i Ribnika.

“Janković i njegovi saradnici provociraju nas koji tražimo svoja prava i njegovu smjenu. On namjerava da nas isprovocira uz podršku svojih ljudi iz Ribnika da bi se desio incident. Apelujemo da se hitno završi ova agonija u Šumskom gazdinstvu”, rekao je Bosnić.

On smatra da ovu situaciju mogu da riješe samo predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Željka Cvijanović.

Načelnik opštine Istočni Drvar Milka Ivanković smatra da situacija prijeti da se otme kontroli, dodajući da su već nastale nesagledive posljedice za Šumsko gazdinstvo i opštinu.

Ona ističe da je opštinsko rukovodstvo od prvoga dana uz nezadovoljne radnike, a protiv bahatog ponašanja vršioca dužnosti direktora Šumskog gazdinstva i njegovih saradnika, odnosno nalogodavaca.

“Sigurno da je to lobi Socijalističke partije koja nikako ne želi dobro Istočnom Drvaru i svakodnevno prijeti preko društvenih mreža da će Šumsko gazdinstvo pripojiti Ribniku”, rekla je Ivankovićeva Srni.

Ona je ponovila da opštinsko rukovodstvo i dalje podržava radnike koji protestuju od 31. oktobra.

“Tražimo hitno razrješenje vršioca dužnosti direktora i njegovih saradnika, kako bi se situacija u Istočnom Drvaru normalizovala, a radnici počeli sa radom”, rekla je Ivankovićeva.

Ona je dodala da protest nije ugrozio samo gadinstvo, nego i razvoj lokalne zajednice, o čemu nadležne institucije moraju donijeti jasan stav i ispuniti zahtjeve radnika koji protestuju.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!